Tarih: 30.08.2023 18:24

Ünlü Ekonomist Murat Muratoğlu: Dolar Kurunda Felaket Senaryosu!

Facebook Twitter Linked-in

Sözcü TV'de yayınlanan 'Aklın Yolu' programına katılan Muratoğlu, döviz kuruyla ilgili korkunç bir tahminde bulunarak, doların 100 TL seviyesine ulaşabileceğini belirtti.

Gündemdeki enflasyon oranları ve uluslararası ekonomik dinamiklerin etkisiyle, Türk lirasının değer kaybetmeye devam edeceğini ifade eden Murat Muratoğlu, dolar/TL kurunda yaşanacak artışın kaçınılmaz olduğunu ve bu artışın devam edeceğini vurguladı.

Ekonomist Muratoğlu, programda yaptığı açıklamada, "Doların 100 TL'ye ulaşacağını düşünüyorum" ifadelerini kullandı. Bu çarpıcı tahmin, ülke genelindeki ekonomik belirsizliklerle birleşince büyük yankı uyandırdı.

Türkiye'nin içinde bulunduğu ekonomik koşulların ve dış faktörlerin dolar kurunu etkileyen dinamikleri tetiklediğine dikkat çeken Muratoğlu, enflasyon farkları ve uluslararası piyasaların dalgalanmalarının Türk lirasının değerini zayıflattığını belirtti.

Uzmanların da dikkatle takip ettiği bu tahmin, vatandaşları ve iş dünyasını geleceğe dair tedirgin ederken, ekonomi yönetimi tarafından geleceğe dair nasıl bir planın olduğu merak konusu oldu.

Doların değer kazanmaya devam edeceği senaryosunda, vatandaşlar ve iş dünyası mali tedbirler almaya yönelirken, uzmanlar ve ekonomi çevreleri de bu tahminin gerçekleşme potansiyelini yakından izlemeye devam ediyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —