meritking giriş meritking kingroyal giriş bonus veren siteler casino siteleri

Uyandıktan sonra halen kendini yorgun hissedenler dikkat!

Tam bir gece uykusundan sonra kendinizi yorgun mu hissediyorsunuz? Sabahları yorgun kalkmak birçok insanın yaşadığı bir durumdur.

SAĞLIK 17.06.2023 17:50:35 0
Uyandıktan sonra halen kendini yorgun hissedenler dikkat!

Bu tanıdık bir duygu. Uyanırsınız ve vücudunuz hala yorgun hisseder. Bu sabah yorgunluğunun nedenini saptamak çoğu zaman zor olabilir, ancak kendimizi bitkin hissetmemize neden olabilecek birkaç faktör vardır. Yeterince uyuyamamaktan kötü uyku alışkanlıklarına, stres ve endişeye, yatma saatine çok yakın yemek yemeye ve uyku apnesi veya huzursuz bacak sendromu gibi tıbbi durumlara kadar, yorgun uyanmamızın birçok nedeni vardır.

YETERİNCE UYKU ALAMAMAK

Yeterince uyumamak sağlığımıza ve esenliğimize zarar verebilir. Bizi gün içinde yormakla kalmaz, aynı zamanda obezite, depresyon veya kalp hastalığı gibi uzun vadeli sağlık sorunlarına da yol açabilir. Ayrıca, konsantre olma, net düşünme ve karar verme yeteneğimizi etkileyebilir. Bu nedenle, gün boyunca sağlıklı ve uyanık kalabilmemiz için her gece tam bir gece dinlendirici bir uyku çekmek önemlidir.

619dfa1e79da3e07dc89e060.webp

KÖTÜ UYKU ALIŞKANLIKLARI

Kötü uyku alışkanlıkları, genel sağlığımız ve refahımız üzerinde ciddi bir etkiye sahip olabilir. Yeterince uyumamak yorgunluğa, zayıf konsantrasyona ve zayıflamış bir bağışıklık sistemine yol açabilir. Ayrıca bizi strese, kaygıya ve hatta depresyona daha yatkın hale getirebilir. Ek olarak, yeterince kaliteli uyku almamak, gün içinde odaklanmamızı zorlaştırarak uyandığımızda kendimizi yorgun ve motivasyonsuz hissetmemize neden olabilir. İyi dinlendiğimizden emin olmak için iyi bir uyku hijyeni uygulamak ve tutarlı bir uyku düzeni oluşturmak önemlidir.

STRES VE KAYGI

Stres ve kaygı, sabah uyandığımızda kendimizi neden yorgun hissettiğimize önemli bir katkıda bulunabilir. Stresli durumlardan bunaldığımızı hissettiğimizde, vücudumuz savaş ya da kaç moduna geçer ve bu da uykumuzun bölünmesine neden olabilir. Bu, tam bir gece dinlendikten sonra bile kendimizi yorgun hissetmemize neden olabilir. Stres veya kaygı ile uğraşıyorsanız, bir akıl sağlığı uzmanıyla konuşmak veya yoga ve meditasyon gibi rahatlama teknikleri uygulamak faydalı olabilir.

yasam-sabah-yorgun-kapak-15102018161150.jpg

YATMA SAATİNE ÇOK YAKIN YEMEK YEMEK

Uykusuz kaldığımızda, gece geç saatte bir şeyler atıştırmak tek çözüm gibi gelebilir. Ancak yatma saatine çok yakın yemek yemek aslında uyandığımızda bizi daha çok yorabilir. Vücudumuzun yiyecekleri sindirmek için zamana ihtiyacı vardır ve gece geç saatlerde yemek yediğimizde bu süreç vücudumuzun ihtiyaç duyduğu dinlendirici uykuyu almamızı engeller. Yatmadan önce kendinizi biraz acıkmış hissediyorsanız, bir parça meyve veya yoğurt gibi hafif ve sağlıklı bir şeyler yemeyi deneyin. Bu, tazelenmiş ve enerji dolu uyanmak için ihtiyacınız olan dinlendirici uykuyu almanıza yardımcı olacaktır.

TIBBİ DURUMLAR YORGUNLUĞA KATKIDA BULUNABİLİR

Bazen uyandığımızda yorgun olmamızın nedeni tıbbi bir durumdur. Uyku apnesi veya huzursuz bacak sendromu gibi durumlar, uykumuzun bölünmesine ve tam bir gece istirahatinden sonra bile kendimizi yorgun hissetmemize neden olabilir. Kendinizi sürekli yorgun hissediyorsanız, bir doktor tarafından kontrol edilmeniz önemlidir, çünkü bu koşullar yaşam kaliteniz üzerinde önemli bir etkiye sahip olabilir.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

23° / 17.7°

Rize Belediye Başkanı Metin, Fındıklı Belediye Başkanı Çervatoğlu’nu Ziyaret Etti

Rezerv Alan Yasası Mağdurları Ümit Özdağ'ı Ziyaret Etti

CHP İl Başkanı Saltuk Deniz'den Sert Kınama: Atatürk Afişine Yapılan Saldırı Kabul Edilemez

AK Parti'de 7 il başkanı değişti

Karal, Çayeli’nde Muhtarlarla bir araya geldi

Erzurum'da AK Parti Belediye Mevzuat Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

İYİ Parti'den yurtdışı harçlarına karşı hamle: Milletvekili Zorlu, kanun teklifini TBMM'ye sundu

Özgür Özel: Normalleşme başlayacaksa kayyum siyasetinin terk edilmesiyle başlamalı

YRP Genel Başkan Yardımcısı Cemil ÇOLAK Mağdur Belediye Çalışanlarının Yanında

İYİ Parti’de toplu istifa! 40 kişi CHP’ye geçti

EURO 2024'ün en değerli takımı belli oldu! Türkiye kaçıncı sırada?

AK Parti Erzurum İl Başkanı Av. İbrahim Küçükoğlu’ndan Daraltılmış İl Başkanları Toplantısı Açıklaması

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz’den Ardeşen’deki Boğulma Olayı ile İlgili Mesaj

Karal: Tarımın amiral gemisini de batırdılar

DEM Partili vekillerden Saraçhane'deki surlara kayyum ve 1 Mayıs pankartı

AK Parti'de değişim Trabzon'da sürebilir: Mumcu'nun yerine iki aday

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz "Mayıs Ayı Yaş Çay Alım Bedelleri Kurban Bayramı'ndan önce ödensin

Ocaklı: Otizmli öğrencilere evde eğitim hizmeti verilsin

Oltu Belediyesi Zabıta Ekiplerinden Ekmek Fırınına Denetim

AK Parti Heyeti'nden Oltu Belediyesi'ne Ziyaret