Tarih: 11.09.2024 17:08

Uzmanından kemoterapi tedavisi gören çocuklara hayati uyarılar

Facebook Twitter Linked-in

Kemoterapi alan çocuklar, tedavi sürecinde daha hassas bir bağışıklık sistemine sahip olduklarından özel bir bakım ve dikkat gerektirir. Prof. Dr. Zekai Avcı Kemoterapi alan çocuklarda dikkat edilmesi gereken temel noktalara dikkati çekti.

İSTANBUL (İGFA) - İstanbul Okan Üniversitesi Hastanesi Çocuk Hematolojisi ve Onkolojisi bölümünden Prof. Dr. Zekai Avcı Kemoterapi, kanser tedavisi gören çocukların kan üretimi olumsuz etkilendiğine dikkati çekerek, kemoterapi sonrasında kanda alyuvar (eritrosit), akyuvar (lökosit) ve pıhtılaşma pulcuklarının (trombositler) sayısının azaldığını kaydetti. 

Vücudun mikroplara karşı koruyan akyuvar hücreleri azalınca bakteri, virüs, mantar ve parazit gibi mikroplar önemli enfeksiyonlara sebep olabildiğini belirten Prof. Dr. Avcı, "Trombositler sayıca azaldığında ise kendiliğinden oluşan kanamalar (burun, dişeti kanaması, cilt kanaması ve morluklar, mide, bağırsak ve iç organ kanaması vb) açığa çıkacaktır. Çocuğumuzu bu durumlardan korumak için ebeveynlere önemli görevler düşmektedir." diyerek başlıcalarını şu şekilde sıraladı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —