meritking giriş meritking kingroyal giriş bonus veren siteler casino siteleri

Uzmanlar uyardı: Katarakt ameliyatını ertelemenin riskleri!

Gözün önüne perde inmesi olarak bilinen katarakt genellikle 40 yaşından sonra ortaya çıkıyor.

Uzmanlar uyardı: Katarakt ameliyatını ertelemenin riskleri!

Yaşlanma ile birlikte en sık rastlanan rahatsızlıklardan biri olan katarakt için hekimlerden önemli uyarılarda bulundu.

Erken evrede tedavinin önemli olduğunu belirten göz hekimleri 'Çeşitli nedenlerle zamanında ameliyat olmamak kataraktın sertleşmesine yol açar. Bu ise hem hastanın günlük hayatını giderek zorlaştırır hem de ameliyatın daha zor ve sorunlu geçmesine yol açabilir' dedi.

TEK VEYA İKİ GÖZDE OLUŞABİLİR

Göz hekimi Op. Dr. Hakan Özpolat, gözümüzün içindeki merceğin şeffaflığını kaybetmesiyle kataraktın ortaya çıktığını anımsatarak 'Bu durumda göze giren ışınlar retinaya net odaklanamadığı için ve lensteki lekeler görüntüye engel olduğu için kişinin görmesi giderek bozulur. Tek veya iki gözde oluşabilir' dedi.

AMELİYATI ERTELEMEK ÇOK RİSKLİ

Genetik faktörler, vücut hastalıkları, travma, kullanılan ilaçlar ve yaş gibi faktörlerin kataraktın oluşmasındaki en önemli etkenler arasında geldiğini kaydeden Özpolat, özetle şöyle devam etti: 'Kataraktı ilaç veya herhangi başka bir yolla bilimsel olarak durdurabilecek bir yöntem henüz maalesef bulunamamıştır. Günümüzde yüksek teknoloji ile desteklenmiş mikrocerrahi ile katarakt operasyonu gerçekleşmektedir. Operasyon zamanlaması bazı kriterlere göre belirlenebilir. Hastanın görme bozukluğunun düzeyi, kataraktın yoğunluğu, hastanın günlük hayatına olumsuz etkileri, gözümüzde ve vücudumuzdaki diğer sorunlar, kullanılan ilaçlar ameliyat zamanlamasının kararında önemli kriterlerdir. Çeşitli nedenlerle zamanında ameliyat olmamak kataraktın sertleşmesine yol açar. Bu ise hem hastanın günlük hayatını giderek zorlaştırır hem de ameliyatın daha zor ve sorunlu geçmesine yol açabilir. Kalp, hipertansiyon ve prostat gibi bazı hastalıklarda kullanılan ilaçlar ameliyatın başarısını etkileyen faktörlerdir. Ameliyattan korkarak kaçınmak ameliyat zorluğuna bağlı riskleri artıracaktır.'


1

30 Haziran 2024 Altın fiyatları canlı alış-satış tablosu

2

Artvin Belediyesi Sinek İlaçlama Çalışmalarına Devam Ediyor

3

Serbest Piyasada Fındık Fiyatları Yükselişte: 30 Haziran 2024 Fındık Fiyatları

4

Geleneksel Taekwondo Piknik Etkinliği Coşkuyla Gerçekleşti

5

Erzurum'da Koruyucu Aile Şenlikleri Coşkuyla Kutlandı