Tarih: 12.09.2024 10:41

Uzungöl Civarında Doğal Alabalık Projesi: 10 Bin Yavru Alabalık Derelere Salındı

Facebook Twitter Linked-in

Trabzon'un Çaykara ilçesinde, Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Millî Parklar 12. Bölge Müdürlüğü tarafından yürütülen “Doğal Alabalık Üretilmesi ve Orman İçi Suların Balıklandırılması Projesi” kapsamında önemli bir adım atıldı. Bugün, Uzungöl çevresindeki derelere 10 bin adet kırmızı benekli yavru alabalık bırakıldı.

Balık salınımı programına Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, Çaykara Kaymakamı Gürdal Erbek, Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok, Doğa Koruma ve Millî Parklar 12. Bölge Müdürü Cüneyt Aloğlu, Şehit Mehmet Aygün İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri ve çeşitli ilgililer katıldı.

Programda konuşan Vali Aziz Yıldırım, Anadolu’ya özgü ve nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olan kırmızı benekli alabalıkların, doğal yaşama bırakılmasının önemine dikkat çekti. Yıldırım, “Akarsularımızın korunması ve kırmızı benekli alabalıkların varlığının artırılması için yapılan bu tür çalışmalar, yapay ortamda çoğaltılarak doğal yaşama kazandırılmasını destekliyoruz. Bu projeye katkıda bulunmaktan memnuniyet duyuyoruz ve bu tür salım işlemlerinin hem ilimizde hem de diğer illerde başarılı bir şekilde sonuçlanmasını umuyoruz” şeklinde konuştu.

Proje kapsamında 2010-2023 yılları arasında Trabzon'daki su kaynaklarına toplam 5.886.000 adet doğal alabalık yavrusu bırakıldı. 2024 yılı itibarıyla ise 1.153.000 adet yavru alabalığın doğaya salınması planlanıyor.

Trabzon Valiliği, bu tür projelerin, doğal yaşamın korunması ve zenginleştirilmesi açısından büyük önem taşıdığını vurgulayarak, bu tür çalışmaların desteklenmeye devam edeceğini belirtti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —