Tarih: 24.02.2024 13:39

Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta, Berat Kandili Dolayısıyla Mübarek Mesajını İletti

Facebook Twitter Linked-in

Berat Kandili'nin manevi önemine vurgu yaparak konuşan Başkan Balta, bu mübarek gecenin bir yenilenme ve günahlardan arınma fırsatı sunduğunu belirtti.

Berat Kandili'nin, Ramazan ayına bir haberci olduğunu ifade eden Başkan Balta, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammet'in (S.A.V.) tavsiyelerine de değindi. Hz. Muhammet'in, Şaban ayının on beşinci gününü oruçlu geçirilmesini ve gecesinde ibadetle geçirilmesini önerdiğini aktaran Başkan Balta, bu gecenin manevi feyzine dikkat çekti.

Başkan Balta, mesajında şunları dile getirdi: "Berat Kandili, günahlarımızdan arınarak Ramazan'a girmemize vesile olan bir gecedir. Mübarek gün ve geceler, bizlere vicdan muhasebesi yapma, kalpleri onarma ve gönül bağlarını güçlendirme fırsatı sunar. Bu geceyi fırsat bilerek, sevgi, muhabbet ve kardeşlik duygularını ön plana çıkaralım."

Başkan Balta, mesajını şu şekilde tamamladı: "Milletimizin ve tüm İslam âleminin Berat Kandilini tebrik ediyor; bu anlamlı gecenin, aramızdaki gönül bağlarını güçlendirmesini ve birlik beraberliğimize katkı sağlamasını diliyorum. Berat gecemizin, gerçek bağışlanmalara vesile olmasını ve dualarımızın Allah katında kabul olmasını temenni ediyorum."




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —