Tarih: 29.02.2024 18:59

Vakfıkebir Sahili, Yenilenme Sürecinde: Projeler Tamamlanma Aşamasında

Facebook Twitter Linked-in

Halkın uzun yıllardır talepleri doğrultusunda yapılan çalışmalar, kıyı ve sahil düzenlemesi konusunda önemli adımların atılmasını sağladı.

Belediye Başkanı Muhammet Balta'nın önderliğinde gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında, sahilin kapsamlı bir şekilde yenilenmesi için çeşitli projeler hayata geçiriliyor. Bu kapsamda yapılan çalışmaları değerlendiren Başkan Balta, "Halkımızın beklentilerini karşılamak adına sahilimizi modern bir görünüme kavuşturuyoruz. Vizyon projelerimizin hayata geçirilmesi için gereken tüm altyapı hazırlıklarını tamamladık ve uygulama aşamasına geçtik" dedi.

Sahilde yapılan çalışmalar arasında, kıyı ve sahil düzenlemesi amacıyla dolgu imar planının 2019 yılında Bakanlık tarafından onaylanması büyük bir adım olarak öne çıkıyor. Ayrıca, sahil alanında bulunan pazaryeri ve kapalı otopark projesi için üç kez ihale gerçekleştirilerek, projenin tamamlanması için çalışmalar sürdürülüyor.

Sahil parkının 10 yıllık ihale süresinin dolmasıyla birlikte, yeniden projelendirme çalışmaları yapılarak en kısa sürede ihalesinin gerçekleştirilmesi planlanıyor. İskele ve çevresi, üst geçit ve karavan park projeleri de tamamlanarak uygulama aşamasına getirildi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —