Tarih: 15.09.2023 11:19

Vali Aziz Yıldırım: Atatürk'ün Trabzon Ziyareti 99 Yıl Öncesinden Günümüze Büyük Bir İlham Kaynağı

Facebook Twitter Linked-in

Mesajında, Atatürk'ün 15 Eylül 1924 tarihinde gerçekleştirdiği büyük yurt gezisinde Trabzon'u ziyareti ve bu önemli anın Türk milletinin bağımsızlık ve birlik mücadelesi için ne kadar kıymetli olduğuna vurgu yaptı.

Yıldırım, Atatürk'ün Trabzon'u ziyaret etmesinin, ülkenin milli şuurunu artırmak, birlik ve beraberliği pekiştirmek, Trabzon halkının Kurtuluş Savaşı'ndaki fedakarlıklarını ve vatan savunmasındaki kahramanlıklarını takdir etmek amacıyla gerçekleştiğini hatırlattı. Atatürk'ün bu ziyareti, Türkiye'nin bağımsızlık ve millet egemenliği temelinde kurulan Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin ebediyen yaşaması ideali doğrultusunda önemli bir adımı simgeliyor.

Vali Yıldırım, mesajında ayrıca, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün vatan ve millet sevgisi ile Türkiye'nin bütünlüğüne olan bağlılığının günümüzde de canlılığını koruduğunu ve bu duyguların şehit Eren Bülbül gibi kahramanlarla en güzel şekilde ifade edildiğini vurguladı.

Vali Aziz Yıldırım, mesajını şu sözlerle tamamladı: "Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 99 yıl önce şehrimizi ilk defa teşrif etmelerinin yıl dönümü vesilesiyle aziz hatırasını saygıyla yad ediyorum."

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Trabzon ziyareti, Türk milletinin tarihinde unutulmaz bir anı olarak yer alırken, bu özel gün, Türkiye'nin bağımsızlık ve birlik mücadelesinin önemini bir kez daha hatırlatıyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —