Tarih: 08.06.2024 12:43

Vali Cengiz Ünsal'ın Katılımıyla Artvin'de Büyük Biyolojik Mücadele Hamlesi

Facebook Twitter Linked-in

Artvin Valiliği, tarımsal ürünlere zarar veren kahverengi kokarca böceğiyle mücadele kapsamında önemli bir adım attı. Vali Cengiz Ünsal'ın katılımıyla Arhavi ilçesi Konaklı Köyü’nde düzenlenen etkinlikte, biyolojik mücadele yöntemi olarak Samuray arısı doğaya salındı. Etkinlikte konuşan Vali Ünsal, kahverengi kokarca böceğinin özellikle fındık gibi zirai ürünlere büyük zarar verdiğini vurguladı.

Vali Ünsal konuşmasında şunları söyledi: "Başta fındık olmak üzere zirai ürünlere zarar veren kahverengi kokarca böceğiyle yürüttüğümüz biyolojik mücadele kapsamında Samuray arısı salımına başladık. Kahverengi kokarca zararlısının ilimizde yoğun görüldüğü ilçe, köy ve lokasyonlarda peyderpey Samuray arısı salımını sürdüreceğiz. Kahverengi kokarca böceği ile mücadele kapsamında büyük emek gösteren, Biyolojik Mücadele Laboratuvarlarımızda çalışan uzmanlarımıza teşekkür ediyor, görevlerinde başarılar diliyorum."

Artvin genelinde aynı gün düzenlenen etkinliklerde toplam 12.000 adet Samuray arısı doğaya salındı. Bu biyolojik mücadele adımı, özellikle kahverengi kokarca böceğinin yoğun olarak görüldüğü bölgelerdeki zararın azaltılması amacıyla gerçekleştirildi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —