Tarih: 30.07.2023 15:15

Vatandaşa Yapılandırma Fırsatı!

Facebook Twitter Linked-in

Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) topluluk sigorta primi, isteğe bağlı sigorta borcu olan işveren; Bağkur'lu primini kendi ödeyen vatandaş da ödeme kolaylığından faydalanabilecek. 

EYT'li olduğu halde prim borcu ve eksik prim günü yüzünden bekleyen vatandaşlar da yapılandırma sayesinde emekli olabilecek. 

4.5 MİLYON KİŞİ BAŞVURDU

Yapılandırmadan faydalanmak isteyenler için başvurular 3 Temmuz'da tamamlandı. Yaklaşık 4.5 milyon vatandaş, 265.4 milyar liralık borcu ödemek için başvuru yaptı. 

Yapılandırma düzenlemesinde borçların peşin olarak ödenmesi için gereken süre yarın tamamlanıyor. Cumhurbaşkanı Kararı ile ilk taksit ödeme süresi uzadığından birinci ve ikinci taksitler aynı sürede ödenecek.

Yapılandırma düzenlemesinden yararlanmaya devam edebilmek için; ilk iki taksitin zamanında ve tam ödenmiş olması gerekiyor. 

48 AYA KADAR TAKSİTLENDİRİLİYOR

Yapılandırılan borçlar, yapılan tercihe göre peşin ya da aylık dönemlerle azami 48 aya kadar taksitlendirilebiliyor. 

ELEKTRONİK ORTAMDA ÖDENEBİLİR

Ödemeler, Gelir İdaresi Başkanlığı'nın internet adresi "www.gib.gov.tr"den, İnteraktif Vergi Dairesi ve GİB Mobil uygulaması üzerinden elektronik ortamda da yapılabiliyor. 

Ayrıca anlaşmalı bankaların banka ve kredi kartı ya da banka hesabından, yabancı ülkede faaliyet gösteren bankalara ait kartlardan, anlaşmalı bankaların şubelerinden, internet ve telefon bankacılığı ve mobil bankacılık gibi alternatif ödeme kanallarından, vergi dairesi veznelerinden ya da PTT şubelerinden de gerçekleştiliyor. 

SGK'DA 141 MİLYARLIK YAPILANDIRMA

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan yaptığı açıklamada, Sosyal Güvenlik Kurumu'na 1 milyon 650 bin vatandaşın 140 milyar 922 milyon milyar liralık borcunu yapılandırmak için başvurduğunu bildirdi. 

Bakan Işıkhan, "Borçlar aylık dönemlerde; 12, 18, 24, 36 ve 48 taksitte ödenebilecek" dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —