Tarih: 31.07.2023 16:30

Vergi ve Borç Yapılandırması Ne Zaman Sona Eriyor?

Facebook Twitter Linked-in

Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun kapsamındaki yapılandırma düzenlemesinden yararlanılması için başvuru süresi 3 Temmuz'da bitmişti. Kamuya yönelik vergi ve idari para cezası olan vatandaşlar bugün mesai bitimine kadar borçlarını ödeyebilirler. 

48 AYA KADAR TAKSİT İMKANI 

Yapılandıran borçlar, yapılan tercihe göre peşin veya aylık dönemlerle azami 48 aya kadar taksitler halinde ödemeler yapılabilir.  Yapılandırma hükümlerinden yararlanmaya devam edilebilmesi için ilk iki taksitin süresinde ve tam ödenmesi gerekiyor. 

DAHA  AZ TAKSİTLE YAPILMASI MÜMKÜN 

Başvuru sırasında tercih edilen taksit sayısından daha az sayıda taksitle ödeme yapılması mümkün olup bu durumda, ödenecek tutar ilgili katsayıya göre yapılacak. 

BORCUNU PEŞİN ÖDEYEN VATANDAŞA İNDİRİM YAPILACAK 

Taksitle ödeme seçeneği tercih edildiği halde, ay sonuna kadar yapılandırılan tutarın tamamının ödenmesi durumunda peşin ödeme indiriminden faydalanabilir. 

YAPILANDIRMA ÖDEMESİ NEREYE YAPILIR?

Ödemelerin, Gelir İdaresi Başkanlığının internet adresi "www. gib. gov. tr"den, İnteraktif Vergi Dairesi ve GİB Mobil uygulaması üzerinden elektronik ortamda yapılması imkanı bulunuyor.

HANGİ BANKALAR 

Yapılandırılan borçlar, anlaşmalı bankaların banka ve kredi kartı ya da banka hesabından, yabancı ülkede faaliyet gösteren bankalara ait kartlardan, anlaşmalı bankaların şubelerinden, internet ve telefon bankacılığı ve mobil bankacılık gibi alternatif ödeme kanallarından, vergi dairesi veznelerinden ya da PTT şubelerinden ödenebiliyor.
 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —