meritking giriş meritking kingroyal giriş bonus veren siteler casino siteleri

Vücudunuzun Hangi Vitamine İhtiyaç Duyduğunu Nasıl Anlarsınız? İşte Tüm İşaretler...

Ciltte meydana gelen değişimlerin ciddi vitamin eksikliğine işaret ettiğini biliyor muydunuz? “Ne yersen o'sun” dedikleri durumu cildinizde meydana gelen değişimlerden anlayabilirsiniz. Peki, vitamin eksikliği yüzümüze bakarak nasıl anlaş

SAĞLIK 28.02.2023 14:50:03 0
Vücudunuzun Hangi Vitamine İhtiyaç Duyduğunu Nasıl Anlarsınız? İşte Tüm İşaretler...

Cildinizde hoşunuza gitmeyen şeyler mi var? Soluk cilt, dudak kuruluğu ve şiş gözler ben vitaminsizim diye bağırıyor. Bu belirtileri önemseyin! Yüzümüzde tıpkı vücudumuz gibi vitaminsiz kaldığını belli eder ve virüsler için kolay hedef haline geliriz. Şimdi sizlere cildinizde meydana gelen değişimlerin hangi vitamin eksiliğinden kaynaklandığını söyleyeceğiz. Keyifli okumalar…

VİTAMİN EKSİKLİĞİ NASIL ANLAŞILIR?

Cilt ve dudakların soluk görünmesi, kuru saçlar ve kanayan diş etleri gibi belirtiler vitamin eksikliğine işaret ediyor olabilir. Vitamin eksikliğini yüzünüzden anlayabileceğiniz 5 işaret şöyle:

ŞİŞ GÖZLER

Sabahları şiş gözlerle uyanıyorsanız iyot eksikliğiniz olabilir. Bununla birlikte el ve ayaklarda ödem, ciltte kuruma ve dökülme, adet düzensizliği ve tiroit bezinde büyüme de iyot eksikliğinin belirtileri arasında.

İYOT EKSİKLİĞİ NASIL GEÇER?

İyot eksikliğini önlemek için iyot içeren besinler tüketin. Ton balığı, mezgit gibi deniz ürünleri, ıspanak, sarımsak, süt ve süt ürünleri iyot yönünden zengin besinlerdir. Yeterince iyot almanın en iyi yolu ise yemeklerinize iyotlu tuz eklemektir.

KURU CİLT

Soluk ve kuru bir cilde sahipsen B12 yetersizliği yaşıyor olabilirsin. Vücudun üretmediği ancak en çok ihtiyaç duyduğu vitaminlerden biri olan B12 günümüzde de en çok şikâyet edilen eksikliklerden biri. B12 vitamin eksikliğinin belirtileri arasında tırnak kırılması ve saç dökülmesi de yer alır.

B12 VİTAMİNİ EKSİKLİĞİ NASIL GEÇER?

Vücudun günlük B12 vitamini ihtiyacını karşılamada en etkili besinler deniz ürünleridir. Bilhassa somon balığı bu türlerden en etkilisidir. Uzmanlar en az haftada iki defa balık ürünleri tüketerek vücudun temel ihtiyacı olan vitamin eksikliğinin giderilmiş olacağını belirtiyor.

SOLGUN DUDAKLAR

Soluk dudaklara sahip olmak özellikle demir emiliminin az olduğunu gösterir. Demir eksikliğinin belirtileri arasında; solgun cilt, vücutta güçsüzlük, yorgunluk, konsantrasyon bozukluğu, ellerde ve ayaklarda uyuşma, sinirlilik hali görülür.

DEMİR EKSİKLİĞİ NASIL GEÇER?

Demir açısından zengin yiyecekleri tüketerek demir eksikliğini önleyebilirsiniz. En çok demir içeren besinler arasında ıspanak, lahana, pazı, karahindiba, kabak, yulaf, pekmez ve kırmızı et yer almakta.

SAÇLARDA KURULUK

Saçında kuruluk ve incelme yaşıyorsan bu biotin eksikliğinin göstergesidir. Biotin eksikliğinin en belirgin özelliği saç köklerinin zamanla güçsüzleşmesi, canlılığını yitirmesi ve dökülmesidir. Ek olarak tırnakların çabuk kırılması da biotin eksikliğinin ana belirtileri arasında.

BİOTİN EKSİKLİĞİ NASIL GEÇER?

Biotin eksikliğini gidermek için mutlaka kahvaltı edilmeli. Bilhassa yumurtanın sarısı, yüksek miktarda B7 vitamini içerdiğinden doktorlar tarafından sıklıkla öneriliyor. Ayrıca karaciğer, karnabahar, mantar, soya fasulyesi, fasulye, mercimek, badem, fındık ve kepekli tahıllar gibi birçok gıda da B7 vitamini yönünden zengin gıdalarından başında gelmekte.

KANAYAN DİŞ ETLERİ

Dişlerini fırçalarken kanama yaşıyorsan C vitamini eksikliğin olabilir. Bununla birlikte sık sık hasta olmak, sürekli yorgun hissetmek ve eklem ağrıları da C vitamini eksikliğinin en yaygın belirtileri arasında.

C VİTAMİNİ EKSİKLİĞİ NASIL GEÇER?

Vücut kendi başına C vitamini üretemediğinden, her gün düzenli olarak C vitamini alınması gerekir. Portakal, doğal portakal suyu, greyfurt, greyfurt suyu, kivi, brokoli, mandalina, limon, karnabahar ve çilekte bol miktarda C vitamini bulunur.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

26.4° / 21.7°

Erdoğan'dan Çay Üreticilerini ilgilendiren mesaj

DEVA Partili Karal’dan, Ak Parti’de seçimin faturasının il başkanlarına kesilmesine tepki

Rize Belediye Başkanı Metin, Fındıklı Belediye Başkanı Çervatoğlu’nu Ziyaret Etti

Rezerv Alan Yasası Mağdurları Ümit Özdağ'ı Ziyaret Etti

CHP İl Başkanı Saltuk Deniz'den Sert Kınama: Atatürk Afişine Yapılan Saldırı Kabul Edilemez

AK Parti'de 7 il başkanı değişti

Karal, Çayeli’nde Muhtarlarla bir araya geldi

Erzurum'da AK Parti Belediye Mevzuat Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

İYİ Parti'den yurtdışı harçlarına karşı hamle: Milletvekili Zorlu, kanun teklifini TBMM'ye sundu

Özgür Özel: Normalleşme başlayacaksa kayyum siyasetinin terk edilmesiyle başlamalı

YRP Genel Başkan Yardımcısı Cemil ÇOLAK Mağdur Belediye Çalışanlarının Yanında

İYİ Parti’de toplu istifa! 40 kişi CHP’ye geçti

EURO 2024'ün en değerli takımı belli oldu! Türkiye kaçıncı sırada?

AK Parti Erzurum İl Başkanı Av. İbrahim Küçükoğlu’ndan Daraltılmış İl Başkanları Toplantısı Açıklaması

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz’den Ardeşen’deki Boğulma Olayı ile İlgili Mesaj

Karal: Tarımın amiral gemisini de batırdılar

DEM Partili vekillerden Saraçhane'deki surlara kayyum ve 1 Mayıs pankartı

AK Parti'de değişim Trabzon'da sürebilir: Mumcu'nun yerine iki aday

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz "Mayıs Ayı Yaş Çay Alım Bedelleri Kurban Bayramı'ndan önce ödensin

Ocaklı: Otizmli öğrencilere evde eğitim hizmeti verilsin