Tarih: 03.03.2023 17:43

Whatsapp'ta Kimsenin Bilmediği Gizli Özellikler

Facebook Twitter Linked-in

WhatsApp nedir?

WhatsApp, 2009 yılında Jan Koum ve Brian Acton tarafından kurulmuştur. WhatsApp platformlar arası mesajlaşmayı desteklemektedir. BlackBerry, Android, IOS ve NOKIA telefonlarından herhangi birine sahipseniz WhatsApp’ı dilediğiniz gibi kullanabilirsiniz. WhatsApp 19 Şubat 2014 tarihinde eski adıyla FaceBook, yeni adıyla META INC tarafından satın alınmıştır.

WhatsApp, META tarafından satın alındıktan sonra bir çok yenilik ve güncellemelerle günümüze ulaştı. WhatsApp benzeri birçok aplikasyon çıkmasına rağmen hala en çok kullanılan haberleşme uygulaması olan WhatsApp, hala zirvedeki yerini korumakta. WhatsApp, 2016 yılında WEB sürümünü tanıttı. Telefondaki uygulama ile bilgisayarınızdaki tarayıcadan açacağınız WhatsApp WEB, senkronize bir şekilde çalışmaktadır.

WhatsApp kullanıcılarından herhangi bir ücret talep etmediği gibi, aynı zamanda hiçbir platformda reklam vermemektedir. Bu sayede birçok kullanıcı tarafından sevilerek kullanılmaktadır.

WhatsApp kullanırken bilmeniz gereken özellikler

Belgelerinizi ve dosyalarınızı göndermek

WhatsApp sadece bir haberleşme uygulaması değil, aynı zamanda herhangi bir dosyayı gönderebileceğiniz haberleşme platformudur. Hatta fotoğraflarınızı da belge olarak yollayabilirsiniz. Bu sayede normal fotoğraf gönderme işlemindeki çözünürlük düşme durumunu yaşamayacaksınız.

Veri Tasarrufu

Veri tasarrufu sayesinde, WI-FI kullanmak yerine mobil veri kullanıyorsanız tam size göre. Aynı zamanda bu veri tasarrufu özelliği, sesli ve görüntülü konuşmalarda da size yüksek oranda veri tasarrufu sağlamakta. Sesli konuşmalarda ses kalitesi düşse bile yapılan tasarruf göz önüne alındığında, bu özelliği kullanmak mantıklı bir hareket olacaktır.

Gelen fotoğrafların galeriye düşmemesi

WhatsApp depolama ayarlarına girdiğinizde gelen fotoğrafları galeriye kaydet seçeneği bulunmaktadır. Eğer bu seçenekteki işareti kaldırsanız, WhatsApp üzerinden alacağınız bütün fotoğraflar galerinize düşmeyecektir. Bu sayede istemediğiniz fotoğrafların galerinizde görünmesini engellemiş olacaksınız.

Okundu özelliğini kapatmak

WhatsApp’ın gizlilik özellikleri arasında okundu bilgisini kapatabilirsiniz. Aynı zamanda bu ayarla birlikte son görülme saatini de kapatabilirsiniz. Bu sayede sizin ne aralıklarla WhatsApp’a girdiğinizi ve mesajı okuyup okumadığınızı diğer kullanıcılar göremeyecektir. Ancak bu ayarları kapatırsanız siz de kimsenin bu bilgilerini göremeyeceksiniz.

WhatsApp 2 adımlı doğrulama işlemi

WhatsApp uygulamasını açtıktan sonra ayarlar sekmesinden hesap ayarlarına giden. Ardından 2 adımlı doğrulamayı etkinleştirin. Bu sayede başka bir telefondan sizin WhatsApp hesabınıza giremeyeceklerdir.

WhatsApp Pin kodu

Eğer telefonunuz arkadaşlarınızın eline çok fazla geçmekteyse, siz de WhatsApp’daki mesajlarınızına bakmasını istemiyorsanız bu ayarı aktif edebilirsiniz. WhatsApp uygulamasını her açtığınızda sizden bir pin kodu isteyecektir. Bu sayede telefonunuz arkadaşlarınızın eline geçtiyse bile, WhatsApp mesajlarınız güvende olacaktır.

Mesajları yıldızlamak

WhatsApp mesajlarınızı yıldızlayabilirsiniz. Bu sayede yıldızladığınız mesajları daha sonra rahatlıkla bulabilirsiniz. Mesajları yıldızlamak için ise, gelen veya gönderilen mesajın üstüne basılı tutun. Ardından da üst tarafta çıkan yıldız işaretine basın. Bu yıldızladığınız mesajları görebilmek için ise kişi bilgilerine bakarken alt tarafta yıldızlı mesajlar sekmesi görünecektir. O sekmeye girerek daha önceden yıldızladığınız mesajları görebilirsiniz.

Depolama alanı yönetimi

WhatsApp ayarlarına girdiğinizde depolama seçenekleri ile karşılaşacaksınız. Bu sekmeye girdiğinizde ise en çok kiminle konuştuğunuz, gelen belgelerin ve medyanın ne kadar yer kapladığı gibi istatistikleri görebileceksiniz. Aynı zamanda depolama alanını yöneterek gereksiz bulduğunuz medya ve dosyaları silebilirsiniz.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —