Tarih: 28.07.2024 09:46

Yağışa Anında Müdahale: Trabzon’da Büyükşehir Belediyesi Sahada

Facebook Twitter Linked-in

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, kentin doğu ilçelerinde etkili olan yoğun yağışın neden olabileceği sel ve heyelanlara karşı hızlı müdahale için harekete geçti. Özellikle Arsin, Yomra ve Araklı ilçelerinde yaşanan olumsuz hava koşullarına karşı belediye ekipleri teyakkuza geçti.

Büyükşehir Belediyesi ekipleri, sel ve heyelan nedeniyle kapanan Arsin'in Atayurt, Işıklı, Örnek ve Yolüstü mahallelerinin yollarını ve tarihi Santa Harabeleri yolunu hızla ulaşıma açtı. Yomra ve Araklı ilçelerinde de bazı mahalle yollarında meydana gelen heyelanlara müdahale edilerek vatandaşların mağduriyeti önlendi. Yağışların devam ettiği ilçelerde çalışmalar aralıksız sürdürülüyor.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, olumsuz hava koşullarına karşı tüm ilçelerde hazır bekletilen ekiplerin hızlı müdahalesinin olumlu sonuçlar verdiği belirtildi. Açıklamada, "Meydana gelen olumsuzluklara anında müdahale edilmiş ve oluşabilecek aksaklıkların giderilebilmesi için gerekli tedbirler alınmıştır. TİSKİ ile Yol Bakım ve Onarım Daire Başkanlığımıza bağlı 73 personel ve 38 iş makinesi ile sahadayız. Önceliğimiz vatandaşlarımızın güvenliğidir. Ekiplerimiz olumsuzlukları en kısa sürede gidermek için büyük bir gayretle görev yapmaktadır. Büyükşehir Belediyesi olarak sorumluluk alanımız dışında kalan noktalarda ilçe belediyelerimizin ekiplerine de her türlü desteği sağlayacağız" denildi.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nin, kent genelinde meydana gelebilecek sel ve heyelanlara karşı gösterdiği hızlı ve etkili müdahale, vatandaşlar tarafından takdirle karşılandı. Belediye yetkilileri, yağışların devam ettiği sürece teyakkuzda kalacaklarını ve olumsuzlukları en aza indirmek için çalışmalarını sürdüreceklerini belirtti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —