Tarih: 30.06.2024 00:33

Yapay Zeka Destekli Hız Tespit Sistemleri Yollarda!

Facebook Twitter Linked-in

Emniyet Genel Müdürlüğü ve Savunma Sanayi Başkanlığı'nın ortak çalışmasıyla, yerli ve milli imkanlarla üretilen yapay zeka destekli hız ihlal tespit sistemleri yollarda kullanılmaya başlandı. Bu yeni sistem, trafik denetimlerinin daha etkin hale getirilmesini ve dışa bağımlılığın azaltılmasını amaçlıyor.

Yerli ve Milli Teknoloji Kullanıldı

Savunma Sanayii Başkanlığı projesi kapsamında Radarsan Radar Teknolojileri San. ve Tic. A.Ş. tarafından üretilen milli hız tespit cihazı, Emniyet Genel Müdürlüğü'nün geliştirdiği hız ihlal yazılımı ile entegre edilerek "Mobil Hız Tespit Sistemi" oluşturuldu.

Operatöre İhtiyaç Duymadan 7/24 Çalışıyor

Yeni nesil mobil hız tespit cihazı, operatöre ihtiyaç duymadan her türlü hava şartında, gündüz ve gece tüm araçların plaka, araç cinsi ve hız bilgilerini otomatik olarak okuyabiliyor. Yapay zeka ile çalışan sistem, ihlal eden araçların fotoğraflarını ve geçiş zamanlarını da Emniyet Genel Müdürlüğü PolNet sistemine anında gönderiyor. Bu sayede trafik ekipleri, ihlal eden araçlara ait bilgilere anında ulaşabiliyor.

Daha Etkin Denetimler ve Daha Güvenli Yollar

Yapay zeka destekli mobil hız tespit sistemlerinin kullanımıyla trafik denetimlerinin daha etkin hale getirilmesi ve hız ihlallerinin önüne geçilmesi hedefleniyor. Bu sayede trafik kazalarının da azalması bekleniyor.

Yerli ve Milli Teknolojiye Önem Veriliyor

Bu yeni sistemin milli imkanlarla üretilmesi, Türkiye'nin savunma sanayindeki ve yapay zeka alanındaki gelişmişliğini de gösteriyor.

Bu gelişme, trafik güvenliğine önem veren ve yerli ve milli teknolojiyi kullanan bir Türkiye için önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —