meritking giriş meritking kingroyal giriş bonus veren siteler casino siteleri

Yenidoğan Bebekler Ne Aralıklarla Emzirilmelidir? Yenidoğan Bebekler Nasıl Beslenmelidir?

İlk 28 gün olan yenidoğan döneminde annelerin bebeklerini emzirirken dikkat etmesi gereken temel bilgilerin farkında olmak önemlidir. Örneğin, yeni doğmuş bir bebeğin günde ne kadar ve ne kadar süreyle emzirilmesi gerektiğini bilmek öneml

SAĞLIK 19.02.2023 10:16:12 0
Yenidoğan Bebekler Ne Aralıklarla Emzirilmelidir? Yenidoğan Bebekler Nasıl Beslenmelidir?

Yeni doğum yapan annelerin endişe ettikleri konulardan birisi de, bebeklerini ne kadar emzirmeleri ve bu emzirme sıklığının ne kadarlık bir süre ile gerçekleştirilmesi gerektiğidir. Bu konuyla ilgili temel mantık şu; anne, bebeğini ne kadar sık emzirirse süt üretiminin o kadar artacağıdır. Dolayısıyla emzirme dönemindeki annelerin özellikle de ilk aylarda bebeklerini ne kadar sık emzirirlerse bunun onlar için o kadar iyi olacağıdır. Doğum yaptıktan sonra bebeğin ne kadar emmesi gerektiğini veya ne kadarlık bir süre ile emzirilmesi gerektiğini ayarlamak başlangıçta kolay olmayabilir. Burada önemli olan bebeğin her meme istemesinde emmesini sağlayabilmektir.

YENİ DOĞAN BEBEKLER KAÇ DAKİKA EMEBİLİR?

Yeni doğan döneminde annenin ve bebeğin beslenmesi konusunda gelen başlıca durumlardan birisi de doğru bir emzirme sürecidir. Çiçeği burnunda taze annelerin kafalarında geçen temel soru Bebeğin yaklaşık kaç dakika kadar emmesi gerektiği ile ilgilidir. Yeni doğan bir bebek memeyi ağzına aldığı zaman başlangıçta hızla emmeye başlar. Süt bebeğe geçmediği zaman meme oksitosin uyarısını alır. Devamında süt bebeğe ulaşır ve bebekte ufak yutkunmalar görülür.

Emmeye başlayan bebeğin yaklaşık 5-10 dakika sonrasında anne sütünün yağdan zengin olan kısmına ulaşılır ve yutkunma sayısı azalır. Emzirme işleminin yaklaşık süreceği vakit ise ortalama 15-20 dakika kadardır. Yeni doğan bebeğin çene kasları yeterince gelişmiş olmayacağı için memeyi geç boşaltabilir. Daha güçlü emdikçe emzirmede geçen vakit azalacaktır.

Bebeklerin dünyaya geldikleri ilk 10-12 gün, anne sütünün olgunlaşmada zirveye ulaştığı dönemdir. Bu dönem arasında her iki memeye uyarı gidebilmesi ve meme ucunun hassas olması göz önünde bulundurulduğunda 5-10 dakika emzirme önerilir. 10-12 gün sonrasında 15-20 dakikaya kadar emzirilebilir.

YENİDOĞAN EMZİRME SÜRESİ! YENİ DOĞAN NE KADAR SÜREDE EMZİRİLMELİ?

Dünyaya daha yeni gelen bir bebeğin gelişimine baktığımızda midelerinin çok küçük olduğunu görürüz. Öyle ki annesinin göğsünden emeceği süt, çok kolay bir şekilde sindirileceğinden dolayı emzirme sonrası mide hemen boşalır ve sık acıkma görülür. Eğer erken doğumla dünyaya gelinmişse emerken daha hızlı yorulunup uykuya dalınabilir. Her bebekte aynı olmamakla beraber yeni doğan döneminde bebeğin günlük emme sayısı 10-12 defadır.

Doğum seyri normal bir süreçte ilerlemişse her 2 saatte bir emme gerçekleştirilmeli, erken doğum olmuşsa da daha az sürede emzirme gerçekleştirilmelidir.

1-3 AYLIK BEBEKLERDE EMZİRME SÜRESİ:

İlk 30 günün sonunda artık daha güçlü emebilen bebeklerde farklı bir nedenden dolayı ağladığı düşünülmezse, her ağlama da bile emzirilebilir. Gün içerisinde 6-7 defa emebilen yenidoğan bebekler için idealse genelde  gece 4-5 saat emmeden uyunabilir.

3 AYDAN SONRA İÇİN EMZİRME SÜRESİ:

İlk aylara nazaran emzirme süreleri daha da uzamıştır. İlk altı aylık dönemden sonra anne sütüne ek olarak bazı besin arayışına girilebilir. Ek gıdaya geçildiği için 7-8. aylıkken bebeğin günlük 4-5 defa emme ideal görülebilir.

 

 


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

24.6° / 18.2°

DEVA Partili Karal’dan, Ak Parti’de seçimin faturasının il başkanlarına kesilmesine tepki

Rize Belediye Başkanı Metin, Fındıklı Belediye Başkanı Çervatoğlu’nu Ziyaret Etti

Rezerv Alan Yasası Mağdurları Ümit Özdağ'ı Ziyaret Etti

CHP İl Başkanı Saltuk Deniz'den Sert Kınama: Atatürk Afişine Yapılan Saldırı Kabul Edilemez

AK Parti'de 7 il başkanı değişti

Karal, Çayeli’nde Muhtarlarla bir araya geldi

Erzurum'da AK Parti Belediye Mevzuat Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

İYİ Parti'den yurtdışı harçlarına karşı hamle: Milletvekili Zorlu, kanun teklifini TBMM'ye sundu

Özgür Özel: Normalleşme başlayacaksa kayyum siyasetinin terk edilmesiyle başlamalı

YRP Genel Başkan Yardımcısı Cemil ÇOLAK Mağdur Belediye Çalışanlarının Yanında

İYİ Parti’de toplu istifa! 40 kişi CHP’ye geçti

EURO 2024'ün en değerli takımı belli oldu! Türkiye kaçıncı sırada?

AK Parti Erzurum İl Başkanı Av. İbrahim Küçükoğlu’ndan Daraltılmış İl Başkanları Toplantısı Açıklaması

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz’den Ardeşen’deki Boğulma Olayı ile İlgili Mesaj

Karal: Tarımın amiral gemisini de batırdılar

DEM Partili vekillerden Saraçhane'deki surlara kayyum ve 1 Mayıs pankartı

AK Parti'de değişim Trabzon'da sürebilir: Mumcu'nun yerine iki aday

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz "Mayıs Ayı Yaş Çay Alım Bedelleri Kurban Bayramı'ndan önce ödensin

Ocaklı: Otizmli öğrencilere evde eğitim hizmeti verilsin

Oltu Belediyesi Zabıta Ekiplerinden Ekmek Fırınına Denetim