Tarih: 22.12.2023 10:15

Yerel Basına Dağıtım Desteği Sağlanmalı

Facebook Twitter Linked-in

Saadet Partisi Rize Merkez İlçe Başkanı Mustafa Kalender, enflasyon karşısında ezilen Yerel Gazeteler için devlet tarafından dağıtım desteği sağlanması gerektiğini açıkladı.

“Asli görevi, vatandaşlarımızın çevresinde olup bitenleri gözlemleyerek, toplumu ilgilendiren gelişmeleri okuyucuya sunmak olan yerel basınımız ne yazık ki enflasyon şartları altında ezilmektedir.” diyen Saadet Partisi Rize Merkez İlçe Başkanı Mustafa Kalender, “Basın mensuplarımızdan öğrendiğimiz kadarıyla bazı dağıtım firmaları 2024 itibariyle dağıtım ücretlerine yüzde 400 zam yapmayı planlamakta. Buna ara dağıtıcılar ve vergiler de eklendiğinde Yerel Basınımız hareket edemeyecek hale gelecektir.” dedi.

“Rizelinin; çevresinde, ilinde ve ülkesinde neler olduğunu bilme hakkı vardır. Temelde il ve ilçeler olmak üzere, bölgesel konuları ele alan yerel basın, bilgilendirme görevini öncelikli olarak yerine getiren kitle iletişim aracımızdır. En önemlisi de yerel basın, yerel yönetimlerin denetlenmesinde öncü sorumluluğa sahiptir. Yani, demokrasi için vazgeçilmez konumdadır.” diyen Kalender, “Başta Rize olmak üzere tüm yerel basının ayakta kalabilmesi ve vatandaşın haber alma hakkına karşılık verebilmesi için hükümet tarafından acil olarak dağıtım desteği sağlanmalıdır.” diye ekledi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —