Tarih: 26.07.2023 14:58

Yeşil sebzeler kadınların derdine derman oluyor!

Facebook Twitter Linked-in

Zaman zaman bacak, kol veya karın bölgenizde anormal şişkinlikler hissedersiniz. Ödem adı verilen bu şişkinlik, vücuttaki birkaç dokunun birleşimi sonucu yaşanan sıvı birikimi neticesinde gerçekleşiyor. 

Sıcak ödemi de sık görülen bir durum. Sıcak havalarda damarların genişlemesine bağlı kanın içerisindeki sıvı hücreler arası boşluğa geçiyor ve orada bir şişlik oluyor.

UZUN SÜRE AYAKTA DURMAK ÖDEME YOL AÇIYOR

Daha çok yaşlı insanlarda ve ayakta çalışanlarda yaygın olarak görülen ödem genellikle tedavi gerektirmiyor. 

Bazı ilaçların yan etkisi, sağlıksız beslenmek, yetersiz B vitamini alımı, tuzlu besinler tüketmek, ciltte oluşan güneş yanığı, gebelik, aşırı kilo, menapoz ve uzun süre hareketsiz kalmak ödem oluşumuna yol açabiliyor.

ÖDEM OLUŞUMUNU ÖNLEMEK İÇİN NE YAPMALI? 

Bu öneriler dışında evde hazırlanabilecek bazı tarifler var ki, tüketildiğinde ödemi tamamen atmaya yardımcı oluyor. 

SADE SODA VE YEŞİL ÇAY İKİLİSİ

Sade soda, yeşil çay, dilimlenmiş limon ve 500 ml içme suyu ile yapılacak olan içecek ödem şikayetini ortadan kaldırabiliyor. Bunun için kaynayan suyun içine yeşil çayı ekleyip 10 dakika demlemek ve ardından soğumaya bırakmak gerekiyor. Soğuyan çaya sade soda ve dilimlenmiş limonu ekleyip gün içerisinde tüketmek ödemin atılmasını sağlıyor. 

ÖDEM ATAN YEŞİL İÇECEK

1 demet maydanoz, 1 adet elma, 1 avuç ıspanak, 1 adet yeşil salatalıkla hazırlanabilecek içecek de güçlü bir ödem atıcı. Tüm malzemeleri iyice yıkadıktan sonra blenderin içerisine yerleştirip üzerine içme suyunu ekleyin. Bu içeceği gün içerisinde yavaş yavaş tüketin…




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —