Tarih: 28.07.2024 10:47

Yomra’da Sağanak Yağış Etkili Oldu: Şanlı ve Pınarlı Mahallelerinde Sel ve Heyelan

Facebook Twitter Linked-in

Yomra'da etkili olan sağanak yağış sonucunda bazı mahallelerde küçük çaplı sel ve heyelanlar meydana geldi. Özellikle Şanlı ve Pınarlı Mahalleleri ile Özdil Oymalı Grup Yolu, sel ve heyelanlardan en çok etkilenen bölgeler arasında yer aldı.

Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, afetin hemen ardından bölgeye giderek incelemelerde bulundu. Başkan Bıyık, sel ve heyelanlardan etkilenen mahallelerde vatandaşlarla bir araya gelerek durum değerlendirmesi yaptı ve belediye ekiplerinin çalışmalarını yerinde inceledi.

Belediye ekipleri, sel ve heyelan nedeniyle yollarda oluşan tahribatları gidermek için yoğun bir çalışma yürütüyor. Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, ekiplerin var gücüyle çalıştığını belirterek, "Vatandaşlarımızın mağduriyetini en kısa sürede gidermek için tüm imkanlarımızı seferber ettik. İnşallah en kısa sürede tüm yolları tekrar kullanıma açacağız" dedi.

Sel ve heyelanların ardından yapılan ilk müdahaleler, bölgede daha büyük hasarların önlenmesine yardımcı oldu. Yomra Belediyesi, benzer afetlerin tekrar yaşanmaması için uzun vadeli önlemler almayı planladıklarını da açıkladı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —