Tarih: 10.08.2024 10:00

Yukarı Pınarlı Köyü Camii Hizmete Girdi: Manevi İmara Vurgu

Facebook Twitter Linked-in

Bayburt’un Demirözü ilçesine bağlı Yukarı Pınarlı Köyü’nde inşası tamamlanan Köy Camii, düzenlenen törenle dualar eşliğinde ibadete açıldı. Açılış törenine Bayburt Valisi Mustafa Eldivan, Demirözü Kaymakamı Yasin Şahin, İl Müftüsü Bayram Danacı ve il protokolü katıldı.

Törende konuşan Vali Mustafa Eldivan, Bayburt’a böyle bir eserin kazandırılmasının büyük bir hizmet olduğunu vurguladı ve caminin yapımında emeği geçen hayırsever vatandaşlara teşekkür etti. Vali Eldivan, “Çocuklarımız, gençlerimiz ve kadınlarımız bu camide dini eğitim alıp Kur’an okuyup, ibadet ettiği sürece bu camiyi yaptıran hayırseverlerimizin amel defterleri bizim inancımıza göre kapanmayacaktır. Bu camide yapılan her ibadetin sevabı o kardeşlerimizin amel defterlerine de yazılacaktır,” dedi. Ayrıca, caminin yapımında mimari estetiğe önem verildiğini belirterek emeği geçen herkese teşekkür etti.

Açılış konuşmasını yapan İl Müftüsü Bayram Danacı ise, caminin inşasında emeği geçen hayırseverlere, köy muhtarı ve köy halkına teşekkür etti. Müftü Danacı, “Allah’ın mescitlerini, ancak Allah’a ve ahiret gününe iman eden, namazlarını dosdoğru kılan, zekatlarını veren ve Allah’tan başkasından korkmayan kimseler imar eder” ayetini hatırlatarak camilerin manevi imarının da en az maddi imarı kadar önemli olduğuna dikkat çekti. Müftü Danacı, camilerin manevi imarının, camileri doldurmak ve orada anlatılan hakikatleri hayatımıza tatbik etmekle mümkün olacağını belirtti.

Tören, İl Müftüsü Bayram Danacı’nın yaptığı dua ile son buldu ve Yukarı Pınarlı Köyü Camii, halkın ibadetine açıldı. Açılış töreninin ardından Vali Eldivan, köyde ikamet eden 15 Temmuz Gazisi Abdulkadir Çaphan ve ailesini ziyaret etti.

Vali Eldivan’a ziyaret sırasında Demirözü Kaymakamı Yasin Şahin, İl Müftüsü Bayram Danacı ve il protokolü eşlik etti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —