Tarih: 10.01.2024 15:56

YÜZDE 60 ZAM YOLDA Vatandaşlar şimdiden hazırlığını yapsın yoksa zamlı ödersiniz

Facebook Twitter Linked-in

Gelen bir son dakika haberine göre okul servis şoförleri servis ücretleri için yüzde 60 oranında zam istedi. Eğer istenilen yüzde 60’lık zam oranı kabul edilirse personel ücretinin de dahil olduğu en düşük servisin ücreti 2 bin 808 TL’ye çıkacak.

3 BİN TL’YE DAYANACAK

Yeni yıl fırtına gibi geldi! Zam kararları peş peşe açıklanmaya devam ediliyor. Taksicilerin yüzde 65 zam talebinden sonra okul servisleri de harekete geçti. Yüzde 60 oranında okul servislerine zam talebi olduğu açıklandı. Buna göre gözler yapılacak zam toplantısına çevrildi. Eğer zam toplantısından karar çıkarsa, en düşük servis ücreti 3 bin TL’ye dayanmış olacak.

SERVİS ŞOFÖRLERİ ZAM İSTİYOR

Konu ile ilgili NTV önemli bir gelişmeye aktardı. Artış gösteren harcamalar sebebi ile zam isteyen servis şoförleri, “Şoförlerin maaşı da yüzde 50 arttı, çalışanların maaşı arttı, akaryakıt, MTV, kasko, sigorta, devlete ödediğimiz bütün vergiler yüzde 58 oranında arttı. Sübvanse etmemiz lazım” açıklamasını yaptı.

“ISRARLA TALEP EDİYORUZ”

Servis şoförleri ısrarla zam istediklerini ifade ederek, şunları söyledi:

“Belediyenin ve UKOME'nin anladığım kadarıyla yüzde 30 civarında bir artış önerisi var. Yüzde 35 olsa servis ücretleri bin 700 TL civarında olacak. Güne vurursak günde 50 TL-60 TL olacak. Geçen sene şubattan itibaren geçerli olmuştu. Biz bu artışın ocak ayından itibaren tarifeye yansıtılmasını ısrarla talep ediyoruz”




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —