Tarih: 12.10.2023 11:28

ZAFER Partisi: Hamas-İsrail çatışması Türkiye'yi de tehdit ediyor

Facebook Twitter Linked-in

Partinin yayınladığı basın açıklamasında, çatışmanın Türkiye'nin etrafındaki askeri çatışmalar, riskler ve belirsizlikleri daha da artırdığı belirtildi. Açıklamada, Türkiye'nin yeni bir "askeri güvenlik değerlendirmesi" yapması, ihtiyaç duyulan asker sayısını yeniden hesaplaması, ulusal güvenlik ihtiyaçları kapsamında askeri istihbarat sistemini geliştirmesi, Türk askerinin geleneksel disiplin ve moralini yüksek tutacak bir Personel Yönetim Sistemi kurulması, askeri Sağlık ve Yargı sistemini yeniden kurması ve sınırlarda tam kontrolü sağlaması gerektiği vurgulandı.

Açıklamada, İsrail'in Gazze'ye yönelik ablukayı ve insani yardım erişimini kesmesinin, sivil halkı hedef alan bir uygulama olduğu ve bölge için yeni riskler ve tehditler oluşturduğu belirtildi. İsrail'in bu tutumunun Gazze'yi boşaltmak ve kalanları topluca imha etmek amacına yönelik olduğu düşünüldüğüne dikkat çekildi.

Açıklamada, çatışmanın bir an önce sona ermesi için acilen aşağıdaki tedbirlerin alınması gerektiği belirtildi:

Açıklamada, "Uzun yıllardır çatışan tarafların artık bu uzlaşı noktasına gelmeyi kabul etmeleri, bölgede birlikte yaşadıkları diğer uluslara karşı da bir sorumluluk ve gereklilik halini almıştır" denildi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —