meritking giriş meritking kingroyal giriş bonus veren siteler casino siteleri

Zerdeçal Çayı Bitkisinin Faydaları Nelerdir? Zerdeçal Çayı Bitkisi Nasıl Demlenir?

Zerdeçal Çayı otu veya Zerdeçal Çayı dediğimiz bitki uzun yıllardır kozmetik, ilaç, gıda gibi birçok farklı alanda kullanılmaktadır. Uzmanlar, birçok hastalığın tedavisinde de kullanılan Zerdeçal Çayının hamilelikte kullanılmamas?

AKTUEL 19.02.2023 15:33:54 0
Zerdeçal Çayı Bitkisinin Faydaları Nelerdir? Zerdeçal Çayı Bitkisi Nasıl Demlenir?

Zerdeçal Çayı Nasıl Yapılır?

Baharat olarak birçok yemek tarifinde yaygın kullanılan zerdeçalın çayı da dünya genelinde sevilerek tüketilen bitki çayları arasında yer alır. Zerdeçal çayının hazırlanışı ise iki farklı şekilde yapılmaktadır. Hem kök hem de toz halindeki zerdeçalı kullanarak kolaylıkla zerdeçal çayı hazırlayabilirsiniz. Eğer kök halindeki zerdeçaldan çay demlemek istiyorsanız, zerdeçal köklerini mutfağınızdaki araç ve gereçlerle toz haline getirebilir ya da rendeleyerek kullanabilirsiniz. Ancak bu işlem biraz zahmetli olacağı için toz zerdeçal kullanmak daha pratik bir yoldur. 

Zerdeçal çayını sade olarak hazırlayabileceğiniz gibi çeşitli meyve ve bitkileri de kullanarak hazırlayabilirsiniz. Ayrıca çayınızı servis etmeden önce dilerseniz bal ile tatlandırabilir hem lezzetini hem de besleyici değerini artırabilirsiniz.

Zerdeçal Çayı Nasıl Demlenir?

Zengin besin içeriği ile bazı organların düzgün çalışmasına yardımcı olan zerdeçal çayı, özellikle kış aylarında soğuk algınlığı ve grip gibi hastalıkların etkisini azaltmak için tercih edilir. İçeriğindeki antioksidan etkisi sayesinde hafızanın kuvvetlenmesini destekleyen zerdeçal çayı, en sık içilen kış çayları arasında yer alır. Peki, zerdeçal çayı nasıl demlenir? İşte, farklı lezzetlerle buluşmanızı sağlayan 3 farklı zerdeçal tarifi:

Sade Zerdeçal Çayı

Zerdeçal çayını sade olarak tüketmek istiyorsanız, önce 2 bardak suyu uygun bir demlikte kaynatmalısınız. Kaynamış olan suyun içerisine bir ya da iki çay kaşığı toz zerdeçalı ekleyin ve bu karışımı yaklaşık 10 dakika demlemeye bırakın. Demlenmiş olan zerdeçal çayını süzerek sade olarak içebileceğiniz gibi içine bir kaşık bal ekleyerek de tatlandırabilirsiniz.

Elmalı Zerdeçal Çayı

Elmanın hoş aroması ile zenginleştirilen zerdeçal çayı hem lezzetli hem de faydalı bir içeceğe dönüşür. Ayrıca bir kaşık bal ile de tatlandırdığınızda soğuk kış günlerinde sıcak bir lezzetle buluşabilirsiniz. Elmalı zerdeçallı çay için, iki bardak suyun içine dilimlenmiş yarım elmayı önce kaynatın ve bir çay kaşığı zerdeçal ilave ederek demlenmesini sağlayın. Hazırladığınız karışımı süzerek sıcak sıcak tüketebilirsiniz.

Ballı, Limonlu Zerdeçal Çayı

Ballı ve limonlu zerdeçal çayı, zengin ve güçlü aroması ile kendinizi daha enerjik ve daha iyi hissetmenizi kolaylaştırır. Bağışıklık sistemini güçlendirmeye de yardımcı olan bu karışım hoş tadı ile ideal bir kış çayı lezzetini sizinle buluşturacaktır. Bu lezzet deposunu hazırlamak için, iki bardak suyu önce kaynatın ve içine 1,5 çay kaşığı toz ya da rendelenmiş zerdeçal ilave edin. Karışımı karıştırdıktan sonra bir dilim limon ekleyin ve 10 dakika demlenmesi için bekleyin. Servis ederken bir tatlı kaşığı bal ilave ederek soğutmadan tüketin. Bal, limon ve zerdeçal üçlüsü ile hazırladığınız bu çayı soğuk kış günlerinde keyifle tüketebilirsiniz.

Zerdeçal Çayı Ne Kadar İçilir?

Rengi, tadı ve birçok yararlı özelliği ile öne çıkan zerdeçal çayı, gün içinde bir fincan içilebilir. Zerdeçal çayının olumlu etkilerinden faydalanmak için genellikle sabah kahvaltısıyla birlikte içilmesi önerilir. Ancak uzun süreli ve yüksek miktarlarda tüketilen zerdeçal çayı, diğer tüm bitki çaylarında olduğu gibi sağlık açısından çeşitli sorunların ortaya çıkmasına neden olabilir. Bu nedenle zerdeçal çayının zararlı etkilerinden korunmak için uzman bir doktorun gözetiminde kullanmanız ve doktorunuzun önerdiği ölçülerde içmenizde büyük yarar vardır.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

30.3° / 21.9°

Erdoğan'dan Çay Üreticilerini ilgilendiren mesaj

DEVA Partili Karal’dan, Ak Parti’de seçimin faturasının il başkanlarına kesilmesine tepki

Rize Belediye Başkanı Metin, Fındıklı Belediye Başkanı Çervatoğlu’nu Ziyaret Etti

Rezerv Alan Yasası Mağdurları Ümit Özdağ'ı Ziyaret Etti

CHP İl Başkanı Saltuk Deniz'den Sert Kınama: Atatürk Afişine Yapılan Saldırı Kabul Edilemez

AK Parti'de 7 il başkanı değişti

Karal, Çayeli’nde Muhtarlarla bir araya geldi

Erzurum'da AK Parti Belediye Mevzuat Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

İYİ Parti'den yurtdışı harçlarına karşı hamle: Milletvekili Zorlu, kanun teklifini TBMM'ye sundu

Özgür Özel: Normalleşme başlayacaksa kayyum siyasetinin terk edilmesiyle başlamalı

YRP Genel Başkan Yardımcısı Cemil ÇOLAK Mağdur Belediye Çalışanlarının Yanında

İYİ Parti’de toplu istifa! 40 kişi CHP’ye geçti

EURO 2024'ün en değerli takımı belli oldu! Türkiye kaçıncı sırada?

AK Parti Erzurum İl Başkanı Av. İbrahim Küçükoğlu’ndan Daraltılmış İl Başkanları Toplantısı Açıklaması

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz’den Ardeşen’deki Boğulma Olayı ile İlgili Mesaj

Karal: Tarımın amiral gemisini de batırdılar

DEM Partili vekillerden Saraçhane'deki surlara kayyum ve 1 Mayıs pankartı

AK Parti'de değişim Trabzon'da sürebilir: Mumcu'nun yerine iki aday

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz "Mayıs Ayı Yaş Çay Alım Bedelleri Kurban Bayramı'ndan önce ödensin

Ocaklı: Otizmli öğrencilere evde eğitim hizmeti verilsin