meritking giriş meritking kingroyal giriş bonus veren siteler casino siteleri

Zonguldak'ta kendi kızına 14 kez cinsel istismarda bulunan babaya mahkeme tarafından 'iyi hal indirimi' uygulandı

Kendi kızına arda arda 14 kez cinsel istismarda bulunan babanın 33 yıl 9 ay olarak verilen cezaası 'iyi hal' durumu göz önüne alınarak 28 yıl 15 güne düşürüldü.

2.06.2023 12:39:13 0
Zonguldak

Onyedi yaşındaki E.V., annesine babası Murat V.'nin 11 yaşındayken kendisine 14 kez cinsel istismarda bulunduğunu söyledi. Murat V., bu iddialarla ilgili tutuklu olarak yargılanmaktadır. Mahkeme sürecinde, Murat V. kendini savunarak, daha önce ifade verirken suçlamaları kabul ettiğini ancak şimdi iddiaları reddettiğini belirtti. 'Ben ilk defa böyle şeyler yaşadım. Jandarmaları da görünce elim ayağım tutuldu. Savcıya da ifade verirken iddiaları kabul etmiştim. Daha önce suçlamaları kabul etmiş olsam da şimdi etmiyorum. İddialar doğru değil, hepsi iftira' şeklinde savunmasını yaptı.

Mahkeme heyeti, iyi hal indirimi uygulayarak Murat V.'yi 28 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına çarptırdı. Bu ceza, E.V.'ye yönelik cinsel istismar suçlamalarından dolayı verilen bir karardır.

Geçen yıl yaşanan olayda, E.V. annesi F.V.'ye babası Murat V.'nin kendisine cinsel istismarda bulunduğunu söyledi. Bunun üzerine F.V., polise giderek suç duyurusunda bulundu. İddiaların ardından başlatılan soruşturma sonucunda Murat V. tutuklandı ve yargılanmaya başlandı. Mahkeme, delilleri değerlendirerek ve tarafların ifadelerini dinleyerek kararını verdi.

Murat V., çalıştığı maden ocağında yakalanarak gözaltına alındı. Kızına 14 kez cinsel istismarda bulunduğu öne sürülen Murat V., çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Murat V. hakkında Zonguldak 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Önceki duruşmada mütalaasını veren savcı, sanığın 47 yıla kadar hapis ile cezalandırılmasını istedi.

Davanın karar duruşmasına tutuklu sanık Murat V. SEGBİS ile katılırken, taraf avukatları ise salonda hazır bulundu. Mahkeme savcısı, mütalaasını tekrar edip sanık hakkında 47 yıla kadar hapis istedi.

'Ben suçsuzum'

Sanık, mütalaaya karşı savunmasında suçsuz olduğunu ifade ederek, 'Ben yapmadım, hepsi iftira. Beni olay günü ocaktan getirdiler. Beni iş yerinden getirirken jandarmalar bana demediklerini bırakmadılar. Bana küfrettiler. Ben suçsuzum, hepsi iftira' dedi.

Mahkeme başkanı, sanığın daha önce jandarma, savcılık ve sorgu hakimliğinde verdiği ifadelerde suçunu itiraf ettiğini hatırlattı. Bunun üzerine sanık, 'Ben ilk defa böyle şeyler yaşadım. Jandarmaları da görünce elim ayağım tutuldu. Savcıya da ifade verirken iddiaları kabul etmiştim. Daha önce suçlamaları kabul etmiş olsam da şimdi etmiyorum. İddialar doğru değil, hepsi iftira' şeklinde cevap verdi. Sanık, suçlamaları reddederek iddiaların doğru olmadığını savundu.

Boşanmak için uyduruldu

Sanığın avukatı ise sanığın eşi F.V.'nin, cinsel istismar olayını boşanma davası için uydurduğunu iddia ederek, bu suçlamanın boşanma gerekçesi olarak kullanıldığını savundu.

Mahkeme heyeti, Murat V.'ye kendi kızına cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle 27 yıl hapis cezası verdi. Ayrıca suçun zincirleme şekilde işlendiği tespit edildiğinden cezada artırım uygulandı ve toplam ceza 33 yıl 9 ay olarak belirlendi.

Heyet, sanığın yargılama sırasındaki tutum ve davranışları dikkate alarak 'iyi hal' indirimi uygulayarak cezayı 28 yıl 1 ay 15 güne düşürdü.

Sanığın cezasını tutuklu olarak çekmesine karar verildi.


Anahtar Kelimeler:

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

25.1° / 21.1°

DEVA PARTİSİNDE NÖBET DEĞİŞİMİ RİZE İL BAŞKANI OLDU

CHP RİZE'DE YENİ BAŞKANINI SEÇTİ

Erdoğan'dan Çay Üreticilerini ilgilendiren mesaj

DEVA Partili Karal’dan, Ak Parti’de seçimin faturasının il başkanlarına kesilmesine tepki

Rize Belediye Başkanı Metin, Fındıklı Belediye Başkanı Çervatoğlu’nu Ziyaret Etti

Rezerv Alan Yasası Mağdurları Ümit Özdağ'ı Ziyaret Etti

CHP İl Başkanı Saltuk Deniz'den Sert Kınama: Atatürk Afişine Yapılan Saldırı Kabul Edilemez

AK Parti'de 7 il başkanı değişti

Karal, Çayeli’nde Muhtarlarla bir araya geldi

Erzurum'da AK Parti Belediye Mevzuat Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

İYİ Parti'den yurtdışı harçlarına karşı hamle: Milletvekili Zorlu, kanun teklifini TBMM'ye sundu

Özgür Özel: Normalleşme başlayacaksa kayyum siyasetinin terk edilmesiyle başlamalı

YRP Genel Başkan Yardımcısı Cemil ÇOLAK Mağdur Belediye Çalışanlarının Yanında

İYİ Parti’de toplu istifa! 40 kişi CHP’ye geçti

EURO 2024'ün en değerli takımı belli oldu! Türkiye kaçıncı sırada?

AK Parti Erzurum İl Başkanı Av. İbrahim Küçükoğlu’ndan Daraltılmış İl Başkanları Toplantısı Açıklaması

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz’den Ardeşen’deki Boğulma Olayı ile İlgili Mesaj

Karal: Tarımın amiral gemisini de batırdılar

DEM Partili vekillerden Saraçhane'deki surlara kayyum ve 1 Mayıs pankartı

AK Parti'de değişim Trabzon'da sürebilir: Mumcu'nun yerine iki aday