Tarih: 20.08.2023 18:43

1 Gramı Bile Her Derde Deva! Arı Sütünün Faydaları Nelerdir?

Facebook Twitter Linked-in

İşçi arıların kraliçeyi beslemek için ürettikleri bir besin olan arı sütü, su, protein, karbonhidrat, vitamin ve mineral yönünden oldukça zengin. Sıvı, kapsül veya toz gibi çeşitli formlarda bulunabilen bu şifa kaynağı besin tek başına yenebileceği gibi smoothielere, meyve sularına veya yoğurda da eklenebilir. Ekşimsi bir tadı bulunan arı sütünün, en kolay kullanımı bal ile karıştırmak şeklinde. 

HASTALIKLARA ŞİFA OLUYOR

Arı sütü özellikle geleneksel Çin tıbbında ve diğer fizik tedavi uygulamalarında yüzyıllardır kullanılıyor. Günümüzde de birçok kişi beslenmesine takviye olarak ekliyor.

ARI SÜTÜNÜN FAYDALARI NELERDİR? 

İşte arı sütünün faydaları: 

TÜKETİRKEN BUNLARA DİKKAT!

Bal ve propolise göre kullanımı konusunda daha hassas bir ürün olan arı sütü, bulunduğu alandaki sıcaklıktan etkilenebiliyor. Bu yüzden hasadı, saklandığı alan ve kullanım şekli önemli. Ayrıca tüketirken metal ürün temasından kaçınılması gerekiyor. Zira metale temas etmesi halinde pH seviyesi değişeceğinden tazeliğini yitirebilir. 

GÜNLÜK DOZ NASIL BELİRLENİR? 

Arı sütünü 4 yaş ve üzeri çocuklar da kullanabiliyor. Yetişkinlerde ise günlük olarak maksimum 1 gr olacak şekilde tüketilmesi öneriliyor. 

ARI SÜTÜ YAN ETKİYE SEBEP OLUR MU? 

Tüketimi genel olarak güvenli olsa da arı sütü bazı insanlarda alerjik reaksiyonlara sebep olabilir. Özellikle arı ürünlerine karşı bilinen bir alerjiniz varsa, almadan önce mutlaka bir sağlık uzmanına danışmak gerekiyor. 

Önerilen günlük doz 500-1000 mg ancak hamileyseniz, emziriyorsanız veya tıbbi bir sorununuz varsa arı sütü almadan önce doktoru bilgilendirmek çok önemli. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —