meritking giriş meritking kingroyal giriş bonus veren siteler casino siteleri

2023 LGS ek yerleştirme ne zaman? 2023 LGS 2. ek tercih var mı?

Milyonlarca liseli adayının heyecanla beklediği 2023 LGS yerleştirme sonuçları 24 Temmuz Pazartesi günü açıklandı. Sonuçları alan ancak istediği liseye yerleşemediğini gören adaylar ise 2023 LGS 2. ek tercih var mı?

EĞİTİM 24.07.2023 13:48:00 0
2023 LGS ek yerleştirme ne zaman? 2023 LGS 2. ek tercih var mı?

Milyonlarca liseli adayının heyecanla beklediği  2023 LGS yerleştirme sonuçları 24 Temmuz Pazartesi günü açıklandı. Sonuçları alan ancak istediği liseye yerleşemediğini gören adaylar ise 2023 LGS 2. ek tercih var mı? 2023 LGS ek yerleştirme ne zaman? sorularını sıkça sormaya başladı.

LGS tercih sonuçarı 24 Temmuz Pazartesi günü açıklandı. Sonuçlar meb.gov.tr adresinden adayların TC kimlik numaraları ve şifreleri ile erişime açıldı. LGS yerleştirme sonuçlarına göre bir liseye yerleştirme hakkı kazanamayan adaylar ek yerleştirme tercihlerinin ne zaman alınmaya başlanacağını merak ediyor. 

2023 LGS EK YERLEŞTİRME NE ZAMAN?

Yüz binlerce adayın girdiği LGS sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından adaylar tercihlerini tamamlamıştı. Tercih sonuçlarını bekleyen öğrenci ve velileri heyecanlandıran açıklama geldi. MEB 2023 LGS yerleştirme sonuçlarını internet sitesinden ilan etti. LGS 2023 yerleştirme sonuçlarında istedikleri liseye yerleşemeyen adaylar 2023 LGS ek yerleştirme ne zaman? sorularına yanıt arıyor. LGS 2023 2. ek yerleştirme takvimine dair takvim şöyle;

Yerleştirmeye Esas 1. Nakil Tercih Başvurularının Alınması: 24 - 28 Temmuz 2023

Yerleştirmeye Esas 1. Nakil Sonuçlarının İlanı: 31 Temmuz 2023

Yerleştirmeye Esas 2. Nakil Tercih Başvurularının Alınması: 31 - 04 Ağustos 2023

Yerleştirmeye Esas 2. Nakil Sonuçlarının İlanı: 7 Ağustos 2023

Yerleştirmeye esas nakil tercihleri ortaöğretim kurumlarına tercih ve yerleştirme takvimi doğrultusunda 2 (iki) dönem hâlinde alınacak ve yerleştirmeye esas nakil sonuçları her nakil döneminin sonunda, 31 Temmuz 2023 ve 07 Ağustos 2023 tarihlerinde ilan edilecektir.

LGS TERCİH SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI

2023 LGS tercih sonuçları 24 Temmuz Pazartesi günü MEB tarafından açıklandı. 

2023 LGS 2. TECİH HAKKI VAR MI?

Yerleştirmeye esas nakil tercihleri ortaöğretim kurumlarına tercih ve yerleştirme takvimi doğrultusunda 2 (iki) dönem hâlinde alınacak ve yerleştirmeye esas nakil sonuçları her nakil döneminin sonunda, 31 Temmuz 2023 ve 07 Ağustos 2023 tarihlerinde ilan edilecektir.

08/02/2023 tarihli ve 6785 sayılı Cumhurbaşkanı Kararıyla ilan edilen olağan üstü hal kapsamında; 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş depremleri nedeniyle yalnızca Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya, Osmaniye illeri ile Gaziantep ilinin Nurdağı ve İslahiye ilçelerinde 2022 - 2023 öğretim yılında 5 Şubat 2023 tarihinde 8. sınıflarda kayıtlı olan öğrencilerden tercih dönemlerinde yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullara yerleştirilmiş ancak herhangi bir okula yerleşemeyen öğrenciler, bulundukları İl/İlçe Öğrenci Yerleştirme ve Nakil Komisyonlarına başvurmaları hâlinde yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullarda kontenjan olup/olmama durumuna bakılmaksızın 08-16 Ağustos 2023 tarihlerinde ilgili komisyonlarca öğrencilerin yerleştirme başvuruları alınarak 18 Ağustos 2023 tarihinde okul ve şube dengesi gözetilerek yerleştirme işlemleri tamamlanacaktır.

Liselere Geçiş Sistemi (LGS), Türkiye'de Millî Eğitim Bakanlığı tarafından 2017-2018 eğitim öğretim yılı ile uygulanmaya başlanan ve her yıl yapılan liseye geçiş sınavı sistemidir.

LGS NEDİR?

LGS, TEOG sınavının yerine geçmiştir.[ Liseye Geçiş Sistemi, PISA ve TIMSS soruları esas alınarak beceri temelli mantık muhakeme yeteneğini ölçen bir sınavdır. Öğrenciler sınavdan aldıkları puan ile; Fen Lisesi, Anadolu Lisesi, Sosyal Bilimler Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi türündeki liselere yerleştirme hakkı elde ederler. Sınavda belirli başarı eşiğine ulaşamayan öğrenciler adrese dayalı okul tercihinde bulunabilir ve merkezi sınavla öğrenci almayan okullarda okumayı tercih edebilir. Sınava girmek zorunlu değildir.

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) için başvurular merkezî olarak bakanlık tarafından yapılmaktadır. (Yurt dışında e-Okul sistemine kayıtlı olmayan öğrenciler hariç) Başvurular genel olarak Nisan ayında yapılmaktadır. Sınav giriş yerleri ise Mayıs ayında e-Okul veli bilgilendirme sisteminden ilan edilmektedir


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ
Anahtar Kelimeler: yerleştirme zaman? . tercih ?

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

27.1° / 20°

Erdoğan'dan Çay Üreticilerini ilgilendiren mesaj

DEVA Partili Karal’dan, Ak Parti’de seçimin faturasının il başkanlarına kesilmesine tepki

Rize Belediye Başkanı Metin, Fındıklı Belediye Başkanı Çervatoğlu’nu Ziyaret Etti

Rezerv Alan Yasası Mağdurları Ümit Özdağ'ı Ziyaret Etti

CHP İl Başkanı Saltuk Deniz'den Sert Kınama: Atatürk Afişine Yapılan Saldırı Kabul Edilemez

AK Parti'de 7 il başkanı değişti

Karal, Çayeli’nde Muhtarlarla bir araya geldi

Erzurum'da AK Parti Belediye Mevzuat Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

İYİ Parti'den yurtdışı harçlarına karşı hamle: Milletvekili Zorlu, kanun teklifini TBMM'ye sundu

Özgür Özel: Normalleşme başlayacaksa kayyum siyasetinin terk edilmesiyle başlamalı

YRP Genel Başkan Yardımcısı Cemil ÇOLAK Mağdur Belediye Çalışanlarının Yanında

İYİ Parti’de toplu istifa! 40 kişi CHP’ye geçti

EURO 2024'ün en değerli takımı belli oldu! Türkiye kaçıncı sırada?

AK Parti Erzurum İl Başkanı Av. İbrahim Küçükoğlu’ndan Daraltılmış İl Başkanları Toplantısı Açıklaması

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz’den Ardeşen’deki Boğulma Olayı ile İlgili Mesaj

Karal: Tarımın amiral gemisini de batırdılar

DEM Partili vekillerden Saraçhane'deki surlara kayyum ve 1 Mayıs pankartı

AK Parti'de değişim Trabzon'da sürebilir: Mumcu'nun yerine iki aday

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz "Mayıs Ayı Yaş Çay Alım Bedelleri Kurban Bayramı'ndan önce ödensin

Ocaklı: Otizmli öğrencilere evde eğitim hizmeti verilsin