meritking giriş meritking kingroyal giriş bonus veren siteler casino siteleri

Ayvadere HES Projesi için bugün keşif yapılacağını açıkladı

Trabzon’un Araklı Ayvadere HES için bilirkişiler yeniden sahada!

KARADENİZ 17.07.2023 11:17:00 0
 Ayvadere HES Projesi için bugün keşif yapılacağını açıkladı

HES projesini yargıya taşıdıklarını hatırlatan Prof. Dr. Yusuf Durmuş, verdikleri hukuk mücadelesi sonucunsa Danıştay 6. Dairesi’nin lehlerine karar verdiğini ve Trabzon İdare Mahkemesinden yeni bilirkişi heyeti istediğini kaydetti. Yeni bilirkişi heyetinin de oluşturulduğunu ifade eden Durmuş, bugün yeniden keşif yapılacağını bildirdi.

7 KİŞİDEN OLUŞAN BİLİRKİŞİ SAHAYA ÇIKIYOR

Yusuf Durmuş, “Trabzon İdare Mahkemesi 17 Temmuz 2023'te saat 10.00'da Değirmencik mahallemizde 7 kişiden oluşan yeni bilirkişi heyeti, İdari Mahkemesi Hakimi ve görevlileri, avukatlarımızla birlikte Değirmencik mahallemizde keşif ve yanlışları gösterme faaliyetimiz olacaktır.  Tüm halkımızın sorunları yerinde göstermek için bizimle beraber olmasını bekleriz. Köyümüzün altında açılmaya devam eden tünel nedeniyle endişeliyiz, oluşabilecek felaketlerden kaygı ve korku duymaktayız” dedi.

Hacettepe Üniversitesi Öğretim Görevlisi Yusuf Durmuş, felaket projesi  olarak nitelendirdiği Ayvadere HES Projesi için bugün keşif yapılacağını açıkladı. HES projesini yargıya taşıdıklarını hatırlatan Prof. Dr. Yusuf Durmuş, verdikleri hukuk mücadelesi sonucunsa Danıştay 6. Dairesi’nin lehlerine karar verdiğini ve Trabzon İdare Mahkemesinden yeni bilirkişi heyeti istediğini kaydetti. Yeni bilirkişi heyetinin de oluşturulduğunu ifade eden Durmuş, bugün yeniden keşif yapılacağını bildirdi.

7 KİŞİDEN OLUŞAN BİLİRKİŞİ SAHAYA ÇIKIYOR

Ayvadere HES Projesi’ne karşı verdikleri mücadeleye yöre sakinlerinden destek isteyen Öğretim Görevlisi Yusuf Durmuş, “Çevre ve canlılar açısından felaket projesi, olarak nitelendirdiğim ve bunun emarelerini bulgularını bize gösteren Ayvadere HES ile ilgili Danıştay 6. Daire mahkemesinin lehimize verdiği karar sonrasında, daha önce atanan bilirkişilerin bilirkişileri düşürülmüş ve bilirkişilerin iki tanesi Trabzon bilirkişilik kuruluna şikayetim neticesinde ceza almıştır.  Danıştay 6. Dairesi Yeniden bilirkişi atanmasını Trabzon İdare Mahkemesinden talep etmiştir. Trabzon İdare Mahkemesi 8 ay sonra 17 Temmuz 2023'te yarın saat 10.00'da Değirmencik mahallemizde 7 kişiden oluşan yeni bilirkişi heyeti, İdari Mahkemesi Hakimi ve görevlileri, avukatlarımızla birlikte Değirmencik mahallemizde keşif ve yanlışları gösterme faaliyetimiz olacaktır.  Tüm halkımızın sorunları yerinde göstermek için bizimle beraber olmasını bekleriz.” açıklamalarında bulundu.

“FELAKETLERDEN KAYGI VE KORKU DUYMAKTAYIZ”

Projeye neden karşı olduklarını da vurgulayan Öğretim Görevlisi Yusuf Durmuş, “Ayrıca mahallemizde yapılan patlatmalar nedeniyle mahalle halkımız endişelerini bizzat bizlerle paylaşmışlardır.  Bizler enerjiye karşı değiliz ancak köyümüzün altında açılmaya devam eden tünel nedeniyle endişeliyiz, gelecekte oluşabilecek felaketlerden kaygı ve korku duymaktayız.  Bu özel sektöre verilmiş bir rant projesidir. Bu kadar küçük kapsamlı bir enerji üretimi adına bizim mahallemizi ve Karadere kanyonunu tehlikeye atmalarına izin vermemeliyiz.” ifadelerini kullandı.

“SORUN HEPİMİZİNDİR, SORUN ARAKLI HALKININDIR”

Sorunu Araklı’nın sorunu olarak nitelendiren Öğretim Görevlisi Yusuf Durmuş, açıklamalarını şöyle tamamladı: “Ayrıca bu projeye Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığı vermiş olduğu resmi yazı ile “Hayır” demiştir.  Araklı'da bulunan 49 mahalle muhtarı projeyi yanlış bulduğu için imza vermiştir. Bölge halkı Karadere’ye verilen zarardan rahatsızdır.  Bu sorun sadece davayı açan Yusuf Durmuş, Yakup Koçaslan'ın ya da köyümüzde dava açan diğer vatandaşlarımızın sorunu değildir. Sorun hepimizindir, sorun Araklı halkınındır.  Köyümüz heyelan bölgesidir yapılan patlatmalardan endişeliyiz, doğabilecek sorunlardan kaygı duymaktayız.  Yarın saat 10.00'da Değirmencik Mahallesi'nde heyet ve bizlerin katılımıyla duruşma yapılacaktır.”


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

27.1° / 20°

Erdoğan'dan Çay Üreticilerini ilgilendiren mesaj

DEVA Partili Karal’dan, Ak Parti’de seçimin faturasının il başkanlarına kesilmesine tepki

Rize Belediye Başkanı Metin, Fındıklı Belediye Başkanı Çervatoğlu’nu Ziyaret Etti

Rezerv Alan Yasası Mağdurları Ümit Özdağ'ı Ziyaret Etti

CHP İl Başkanı Saltuk Deniz'den Sert Kınama: Atatürk Afişine Yapılan Saldırı Kabul Edilemez

AK Parti'de 7 il başkanı değişti

Karal, Çayeli’nde Muhtarlarla bir araya geldi

Erzurum'da AK Parti Belediye Mevzuat Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

İYİ Parti'den yurtdışı harçlarına karşı hamle: Milletvekili Zorlu, kanun teklifini TBMM'ye sundu

Özgür Özel: Normalleşme başlayacaksa kayyum siyasetinin terk edilmesiyle başlamalı

YRP Genel Başkan Yardımcısı Cemil ÇOLAK Mağdur Belediye Çalışanlarının Yanında

İYİ Parti’de toplu istifa! 40 kişi CHP’ye geçti

EURO 2024'ün en değerli takımı belli oldu! Türkiye kaçıncı sırada?

AK Parti Erzurum İl Başkanı Av. İbrahim Küçükoğlu’ndan Daraltılmış İl Başkanları Toplantısı Açıklaması

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz’den Ardeşen’deki Boğulma Olayı ile İlgili Mesaj

Karal: Tarımın amiral gemisini de batırdılar

DEM Partili vekillerden Saraçhane'deki surlara kayyum ve 1 Mayıs pankartı

AK Parti'de değişim Trabzon'da sürebilir: Mumcu'nun yerine iki aday

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz "Mayıs Ayı Yaş Çay Alım Bedelleri Kurban Bayramı'ndan önce ödensin

Ocaklı: Otizmli öğrencilere evde eğitim hizmeti verilsin