meritking giriş meritking kingroyal giriş bonus veren siteler casino siteleri

Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva, Erzurum'da Anıldı

Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği (TDED) Erzurum Şubesi ve Şehir ve Kültür Araştırmaları Derneği (ŞEHİRDER), Ganire Paşayeva'yı anma programında buluştu.

 Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva, Erzurum

Yakın zamanda aramızdan ayrılan Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva, Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği (TDED) Erzurum Şubesi ile Şehir ve Kültür Araştırmaları Derneği (ŞEHİRDER) tarafından ortaklaşa düzenlenen bir anma programıyla onurlandırıldı.

TDED Erzurum Şube merkezinde gerçekleştirilen duygusal bir etkinlikte, TDED Erzurum Şube Başkanı Murat Ertaş, Ganire Paşayeva'nın hayatını, başarılarını ve etkileyici kişiliğini katılımcılara aktardı. Başkan Ertaş, Ganire Paşayeva'yı "Türk dünyasının yiğit kızı" olarak tanımlayarak, onun Türk coğrafyasını titizlikle dolaşarak Türk kültür ve edebiyatına büyük katkılarda bulunduğunu vurguladı. Aynı zamanda tıp doktoru, hukukçu, siyasetçi, şair ve çok çalışkan bir aktivist olan Paşayeva'nın Türk birliğini desteklemek için özveriyle çalıştığını da belirtti.

Programda şair ve yazar Vahdettin Oktay Beyazlı, Ganire Paşayeva'nın şiirlerinin özelliklerini paylaşırken, ŞEHİRDER Başkanı Mustafa Uğurlu Erzurum günlerini slaytlarla anlattı. Araştırmacı ve yazar Selim Adım, Paşayeva'nın aksiyoncu yönünü vurguladı. Tarihçi ve yazar Taner Özdemir, geniş tarih ve kültür bilgisine sahip olan Paşayeva'yı tanıttı. YDV Erzurum Şube Başkanı Ayhan Akbulut ise Paşayeva'nın Türk gençliğine örnek bir mücadeleci olarak hatırlandığını ifade etti. Eğitimci Emine Kahveci Demircioğlu da Paşayeva'nın kadın olarak verdiği mücadeleye vurgu yaptı.

Programa katılanlar, Ganire Paşayeva'nın şiirlerini okuyarak ve onunla olan hatıralarını paylaşarak duygusal anlar yaşadılar. Program, Ganire Paşayeva için yapılan dualarla sona erdi.

Ganire Paşayeva'nın anma programı, katılımcıları tarafından büyük bir saygı ve sevgi ile anıldı. Paşayeva'nın mirası ve etkisi, Türk dünyası ve kültürü üzerindeki olumlu etkileriyle yaşatılmaya devam edecek gibi görünüyor.


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ
1

Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Artvin'e geliyor! Meteoroloji uyardı

2

Merih Demiral'ın annesi Fatma Demiral kimdir?

3

Merih Demiral'ın babası Burhan Demiral kimdir?

4

MasterChef Türkiye Deniz Zeybekler kimdir?

5

Atatürk'ün Erzurum Ziyareti Anısına Atatürk Evi Ziyareti Gerçekleştirildi