meritking giriş meritking kingroyal giriş bonus veren siteler casino siteleri

İlkokul ve Lise Öğrencileri Pasinler'de Patates Hasadına Katıldı

Erzurum'un Pasinler ilçesinde İlkokul ve Lise öğrencileri, pratik eğitim fırsatı yakaladı. Erzurum Ticaret Borsası (ETB) tarafından düzenlenen etkinlik sayesinde 370 öğrenci, patates hasadı deneyimi yaşadı.

 İlkokul ve Lise Öğrencileri Pasinler

Erzurum'un Pasinler ilçesi, öğrenciler için unutulmaz bir günün sahnesi oldu. ETB Başkanı Hakan Oral ve Pasinler Patates Üreticileri Birliği Başkanı Lokman Sertoğlu'nun rehberliğinde, ilkokuldan liseye kadar 370 öğrenci, patates hasadına katılarak tarımın inceliklerini keşfetti.

Uygulamalı Eğitim Fırsatı

Eğitim alanındaki yeniliklere büyük önem veren ETB Başkanı Hakan Oral, etkinliğin amacını şu sözlerle açıkladı: "Öğrencilerimizin teorik bilgilerini pratiğe dökebilmelerine yardımcı olmak istedik. İlimizde tarım sektörü çok önemli, bu nedenle öğrencilerimizin bu alanda bilgi ve deneyim kazanmalarını desteklemek istedik."

Öğrenciler Tarlada Çalıştı

Patates hasadının başlangıcında, öğrenciler, ETB Başkanı Hakan Oral ve Lokman Sertoğlu'dan hasat süreci hakkında bilgi aldılar. Daha sonra, tarlanın topraktan çıkardığı patatesleri çuvallara dolduran öğrenciler, gün boyu tarlada çalışarak pratik bilgi ve beceri kazandılar.

Uygulamalı Eğitimden Memnunlar

Pasinler Patates Üreticileri Birliği Başkanı Lokman Sertoğlu, bu etkinlikle ilgili olarak "Öğrencilere adeta uygulamalı bir eğitim sunduk. Öğrencilerin tarım konusundaki ilgilerini artırmak ve becerilerini geliştirmek istedik" dedi.

Kolej Müdürü Evrim Duyum, 370 öğrencinin katıldığı bu hasat çalışmasının öğrencilere önemli katkılar sağladığını vurgulayarak, "Pasinler ilçemizdeki bu çalışma, öğrencilerimizin tarım tekniklerini öğrenmelerine ve yerinde öğrenmelerine olanak tanıdı. Özellikle patates hasadı gibi ilimizle özdeşleşmiş ürünlerin hasadı, öğrencilerimize tarımın önemini ve inceliklerini öğrenme fırsatı sundu" diye belirtti.


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ
1

SAĞLIK BAKANI Prof.Dr.Kemal MEMİŞOĞLU RİZE GRUBUNA EV SAHİPLİĞİ YAPTI

2

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Yaz Spor Okulları Açılış Töreni'ne Büyük İlgi

3

Akçaabat'ta Kültürel Buluşma: Uluslararası Müzik ve Halk Oyunları Festivali 2024

4

Trabzon'da Gıda Hijyeni Denetimleri Artarak Devam Ediyor

5

Bayburt Belediyesi’nin Ekipleri Şehri Güzelleştirmeye Devam Ediyor