meritking giriş meritking kingroyal giriş bonus veren siteler casino siteleri

"Prof. Dr. Özgül Uyarıyor: Türkiye'de Tarım Alanları Azalıyor"

Erzurum Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Toprak Bilimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Müdahir Özgül, Türkiye'deki tarım arazilerinin alarm veren bir hızla azaldığını açıkladı.

Prof. Dr. Özgül, son 30 yıl içinde ülke genelinde 27 milyon hektar olan tarım arazilerinin bugün 23 milyon hektarın altına gerilediğine dikkat çekti.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 450'den fazla "Büyükova Koruma Alanı" olarak ilan edilen yaklaşık 10 milyon hektarın koruma altına alındığını belirten Prof. Dr. Özgül, geri kalan tarım alanlarının farklı amaçlar için kullanıldığını ifade etti. Özellikle büyük şehirlerin yakınındaki ovalarda ve tarımsal üretime uygun alanlarda, tarım arazilerinin farklı amaçlar için kullanılmasının arttığını söyledi.

Prof. Dr. Özgül, son yıllarda inşaat sektörü ile uğraşan kişilerin bu tarım arazilerini inşaat faaliyetleri için kullanma eğiliminde olduğunu ve bu alanlarda "hobi bahçeleri" adı altında projelerin geliştirildiğini belirtti. Bu projelerin çeşitli nedenlerle ilgi gördüğünü ancak sonuçta tarım arazilerinin asıl amacının dışında kullanıldığını vurguladı.

Prof. Dr. Özgül, tarım arazilerinin korunması ve tarımın sürdürülebilirliği için tedbirler alınması gerektiğini, aksi takdirde tarımsal üretimde sorunların artabileceğini ifade etti. Tarım arazilerinin bilinçli bir şekilde yönetilmesi ve kullanılmasının önemli olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Özgül, ülkenin gıda güvenliği ve tarım ekonomisi için bu konunun ciddiyetle ele alınması gerektiğini sözlerine ekledi.


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ
1

SAĞLIK BAKANI Prof.Dr.Kemal MEMİŞOĞLU RİZE GRUBUNA EV SAHİPLİĞİ YAPTI

2

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Yaz Spor Okulları Açılış Töreni'ne Büyük İlgi

3

Akçaabat'ta Kültürel Buluşma: Uluslararası Müzik ve Halk Oyunları Festivali 2024

4

Trabzon'da Gıda Hijyeni Denetimleri Artarak Devam Ediyor

5

Bayburt Belediyesi’nin Ekipleri Şehri Güzelleştirmeye Devam Ediyor