Ağrı’da Şehit Olan Yusuf Açay, Hatay’da Gözyaşlarıyla Uğurlandı

Askeri araç kazasında şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Yusuf Açay, memleketi Hatay’da kılınan cenaze namazının ardından askeri törenle son yolculuğuna uğurlandı. Anne ve kız kardeşleri gözyaşlarına hakim olamadı.

ASAYİŞ 25.03.2026 14:44:00 0
Ağrı’da Şehit Olan Yusuf Açay, Hatay’da Gözyaşlarıyla Uğurlandı

Ağrı'da yaşanan askeri araç kazası sonucu şehit olan 25 yaşındaki Piyade Uzman Çavuş Yusuf Açay, memleketi Hatay'da kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze namazında ve askeri törende ise şehidin annesi ve kız kardeşleri gözyaşlarına hakim olamadılar.
Geçtiğimiz gün Ağrı'da görev esnasında meydana gelen askeri araç kazasında şehit olan Yusuf Açay'ın şehadet haberi, askeri yetkililer tarafından sağlık ekipleri eşliğinde Kırıkhan ilçesine bağlı Demirkonak Mahallesi'nde yaşayan ailesine ulaştırılmıştı. Acı haberin ardından şehidin baba ocağına Türk bayrağı asılırken, mahallede büyük üzüntü yaşandı. Şehidin yakınları ve komşuları eve akın ederken, baba evine Türk bayrağı asıldı. Şehit için öğle namazını müteakip Kırıkhan Şehitlik Kompleksi Camii'nde cenaze namazı kılındı. Cenaze namazının ardından Şehit Açay, Kırıkhan Şehitliği'nde düzenlenen askeri törenle defnedildi.
Şehidin son yolculuğuna uğurlandığı cenaze namazında annesi Emine Açay ve kız kardeşleri duygusal anlar yaşandı. Bekar olan 25 yaşındaki Açay'ın babasının 2003 yılında vefat ettiği ve yetim olduğu öğrenildi.

Haber Kaynak : İHA

Haber Kaynak

İHA

Çarşamba Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı 9.3 ° / 8 °
Perşembe Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı 9.7 ° / 7.7 °
Cuma Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı 10.2 ° / 7.1 °