Akçaabat Adalet Sarayı temeli atıldı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ve Trabzon Valisi Aziz Yıldırım'ın katılımıyla Akçaabat Adalet Sarayı'nın temel atma töreni gerçekleştirildi.

GÜNCEL 29.12.2023 12:56:00 0
Akçaabat Adalet Sarayı temeli atıldı

Törene, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, Cumhuriyet Başsavcısı Sedat Çelik, Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, AK Parti Trabzon Milletvekilleri Mustafa Şen, Yılmaz Büyükaydın, Vehbi Koç, Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, Akçaabat Kaymakamı Ramazan Kurtyemez, İlçe Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, İl protokolü, siyasi parti temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Bakan Tunç, törende yaptığı konuşmada, Trabzon'un Karadeniz'in lider şehri olduğunu belirterek, "Trabzon'a ne yapsak azdır. Bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz. Akçaabat'ımızın bir Adliye Sarayı'na ihtiyacı vardı. İhale sürecini tamamladık en kısa zamanda bitirilerek vatandaşlarımıza hizmet vermesini sağlayacağız" dedi.

Of, Vakfıkebir ve Araklı Adliye Saraylarının da müjdesini veren Bakan Tunç, Adalet Sarayı'nın Akçaabat'ımıza hayırlı uğurlu olmasını diledi.

Vali Yıldırım ise konuşmasında, "Malumunuz olduğu üzere bir süre öncesine kadar ülkemizde hükümet konakları dışındaki müstakil adliye binalarımız sınırlıydı. Özellikle son yıllarda inşa edilen müstakil Adliye binaları ile adli yargı personelimiz daha bağımsız ve nitelikli mekanlarda hizmet sunma imkanına kavuşmuş oldu, oluyor" dedi.

Adliye saraylarında mimari anlamda da önemli değişiklikler yapıldığını ifade eden Vali, "Bugün Akçaabat’ımızda da tarihten tevarüs eden mimariye uygun; Ortamahalle esintileri taşıyan bir adalet sarayını, Akçaabatlı hemşerilerimizin hizmetine sunmak maksadıyla temelini inşallah birlikte atıyoruz. Toplam 14.868 metrekare alanda inşa edilecek olan Akçaabat Adliye binamızın Akçaabatımıza fiziki manada değer kattığı gibi adalet anlamında da ferah bir mekan sağlayacağına; adaletin daha hızlı tecellisine katkı sağlayacağına inanıyorum" dedi.

Konuşmaların ardından Bakan Tunç ve Vali Yıldırım beraberindekilerle Akçaabat Adalet Sarayının temelini attılar.

Temel atma törenine dair ayrıntılar

  • Törene Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, Cumhuriyet Başsavcısı Sedat Çelik, Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, AK Parti Trabzon Milletvekilleri Mustafa Şen, Yılmaz Büyükaydın, Vehbi Koç, Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, Akçaabat Kaymakamı Ramazan Kurtyemez, İlçe Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, İl protokolü, siyasi parti temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.
  • Bakan Tunç, törende yaptığı konuşmada, Trabzon'un Karadeniz'in lider şehri olduğunu belirterek, "Trabzon'a ne yapsak azdır. Bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz. Akçaabat'ımızın bir Adliye Sarayı'na ihtiyacı vardı. İhale sürecini tamamladık en kısa zamanda bitirilerek vatandaşlarımıza hizmet vermesini sağlayacağız" dedi.
  • Of, Vakfıkebir ve Araklı Adliye Saraylarının da müjdesini veren Bakan Tunç, Adalet Sarayı'nın Akçaabat'ımıza hayırlı uğurlu olmasını diledi.
  • Vali Yıldırım ise konuşmasında, "Malumunuz olduğu üzere bir süre öncesine kadar ülkemizde hükümet konakları dışındaki müstakil adliye binalarımız sınırlıydı. Özellikle son yıllarda inşa edilen müstakil Adliye binaları ile adli yargı personelimiz daha bağımsız ve nitelikli mekanlarda hizmet sunma imkanına kavuşmuş oldu, oluyor" dedi.
  • Adliye saraylarında mimari anlamda da önemli değişiklikler yapıldığını ifade eden Vali, "Bugün Akçaabat’ımızda da tarihten tevarüs eden mimariye uygun; Ortamahalle esintileri taşıyan bir adalet sarayını, Akçaabatlı hemşerilerimizin hizmetine sunmak maksadıyla temelini inşallah birlikte atıyoruz. Toplam 14.868 metrekare alanda inşa edilecek olan Akçaabat Adliye binamızın Akçaabatımıza fiziki manada değer kattığı gibi adalet anlamında da ferah bir mekan sağlayacağına; adaletin daha hızlı tecellisine katkı sağlayacağına inanıyorum" dedi.
  • Konuşmaların ardından Bakan Tunç ve Vali Yıldırım beraberindekilerle Akçaabat Adalet Sarayının temelini attılar.

Haber Kaynak : HABER MERKEZİ
Anahtar Kelimeler: Akçaabat Adalet Sarayı temeli atıldı

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

18.4° / 12.2°

Ocaklı: Derepazarı çay fabrikasını nerede yapacaksınız?

TÜİK Verileri, Bakan Yumaklı'yi Yalanlıyor

KARAL: AÇIKLANAN ÇAY ALIM FİYATI 205 BİN ÇAY ÜRETİCİMİZ İÇİN BÜYÜK BİR HAYAL KIRIKLIĞI

Çolak: Açıklanan Çay Fiyatı ile Vatandaşın Sofrasından 1 Ekmek Daha Eksilmiştir

HÜKÜMETİN ORTAĞI MHP AÇIKLANAN ÇAY FİYATINA TEPKİ GÖSTERDİ: ÇAY OYUNCAK DEĞİL YANLIŞ DÜZELTİLSİN

RİZELİ MAĞDUR EDİLMİŞTİR. ÇAY FİYATI ERİMEYE DEVAM EDİYOR

Deniz'den Çay Fiyatına Sert Tepki: İstifaya Davet Etti!

Hasan Karal Açıklanan Çay Fiyatına böyle tepki gösterdi

AÇIKLANAN YAŞ ÇAY FŞYATINI KABUL ETMİYORUZ

Memleket Partisi Rize İl Başkanından açıklan çay taban fiyata tepki

Ocaklı: Fadume Yengenin size selamı var; “Geçinemiyorum” diyor

Saadet Partisi'nden 30 Haziran'da olağanüstü kongre kararı

DEVA Partili Karal: Hükümetin yanlış politikaları yüzünden kurban ibadeti, enflasyona yenik düştü

Bahçeli-Özel görüşmesi bugün TBMM'de

Özgür Özel Trabzon’a geliyor!

Karal: “27 ülkenin toplamından fazla olan enflasyon, liyakatsizliğin, gösteriş ve şatafatın, hukuktan uzaklaşma sonucu"

İl başkanı Azaklı: “Yok Öyle Bir Şey”

CHP’li başkanlardan ortak açıklama: Çay fiyatı en az 25 TL olmalı!

CHP Trabzon’da Rapor hazırlıyor

Türk İş 1 Mayıs’ı Bursa’da Kutlayacak