meritking giriş meritking kingroyal giriş bonus veren siteler casino siteleri

Alaçatı’da Denize Girilecek Yerler 2024 – Alaçatı Plajları Ve Koyları 2024 Listesi

İzmir ilinin Çeşme ilçesine bağlı bir tatil bölgesi olan Alaçatı, tarihi ve kültürel bir bölgedir.

AKTUEL 29.05.2024 16:11:00 0
Alaçatı’da Denize Girilecek Yerler 2024 – Alaçatı Plajları Ve Koyları 2024 Listesi

İzmir ilinin Çeşme ilçesine bağlı bir tatil bölgesi olan Alaçatı, tarihi ve kültürel bir bölgedir. Özellikle İzmir’de tatil yapmak isteyenler tarafından yoğun olarak ziyaret edilen Alaçatı, rengarenk sokakları ve plajları ile adından sıkça söz ettirmektedir. Bizlerde kampyerleri.org ekibi olarak, Alaçatı’da denize girilecek yerler 2024 listesini paylaştık. Alaçatı’da tatil yapmak isterseniz, sizler için derlemiş olduğumuz Alaçatı plajları ve koyları 2024 listesi içeriğimizi inceleyebilirsiniz. Peki Alaçatı’nın denizi nasıl? Alaçatı’da denize girilir mi? Alaçatı’nın suyu nasıl? İşte Alaçatı ücretli plajları 2024 listesi ve Alaçatı ücretsiz plajları 2024 listesi ve Alaçatı plajları hakkında tüm merak edilen detaylar.


Çark Plajı

Alaçatı’da denize girilecek yerler 2024 listesi ve Alaçatı plajları ve koyları 2024 listesi içerisinde ilk sırada Çark Plajı yer almaktadır. Ücretsiz ve ücretli plaj alanlarına sahip olan Çark Plajı’nda şemsiye ve şezlong kiralamak 100 TL ile 250 TL arasındadır. Çark Plajı’nın denizi çok temizdir ve sığ özelliğe sahiptir. Yiyecek ve içecek satın alabileceğiniz işletme bulunmaktadır. Ücretsiz otopark bulunmaktadır. Tuvalet, soyunma kabinleri ile duş imkanları da bulunan Çark Plajı, çocuklu ailelere de uygundur. Çark Plajı’nın plajı kum yapısındadır ve çocuklu aileler keyifli vakit geçirebilir. Çark Plajı’nın ücretli bölümlerinde tatil yapmak isterseniz, işletmelerin olduğu alanlara gidebilirsiniz.

Çark Plajı Güncel Konum Bilgisi: https://goo.gl/maps/jQSNTx1VaVTA2sHM7

Alaçatı Halk Plajı

Delikli Koy’un sağ tarafında yer alan Alaçatı Halk Plajı’na gittiğinizde aracınızı üst kısımlara park ettikten sonra, yürüyerek inmeniz gerekmektedir. Alaçatı ücretsiz plajları arasında da yer alan Alaçatı Halk Plajı’nda hiçbir tesis ve tuvalet gibi ihtiyaç imkanları yoktur. Alaçatı Halk Plajı’nın kıyısından denize girilen ilk bölümleri taşlık yapıya sahip olurken, deniz içerisinde kum yapısı hakimdir. Alaçatı Halk Plajı’nın plaj alanında yer alan kumlar, ince kum yapısına sahiptir. Piknik ve ateşsiz kamp yapılabilen Alaçatı Halk Plajı’nın denizi çok temizdir. Denizi soğuk olan Alaçatı Halk Plajı’nın taşlık alanları için deniz ayakkabısı giymek faydalı olacaktır. Çocuklu aileler, imkan yetersizliği nedeniyle mağdur olabilir. Ekipman, yiyecek ve temel ihtiyaç malzemelerinizi yanınızda götürmeyi unutmayınız.

Alaçatı Halk Plajı Güncel Konum Bilgisi: https://goo.gl/maps/4mxg4GQK3T2bwmfp8

Gilikli Halk Plajı

Ücretsiz bir plaj olan Gilikli Halk Plajı, Delikli Koy’un sağ tarafında bulunmaktadır. Denizi temiz olan Gilikli Halk Plajı’nda taş ve kum yapısı karışık halde yer almaktadır. Hiçbir sosyal tesis ve duş gibi özel ihtiyaç imkanları bulunmayan Gilikli Halk Plajı’na giderken hazırlık yapılması önerilmektedir. Gilikli Halk Plajı’nın deniz sıcaklığı oldukça soğuktur. Piknik ve ateşsiz piknik yapılabilen Gilikli Halk Plajı’nın taşlık alanları için deniz ayakkabısı giyilmesi önerilmektedir.

 

Gilikli Halk Plajı Güncel Konum Bilgisi: https://goo.gl/maps/UYXjfCA9HJC7CeEV9

Delikli Koy

Alaçatı’da denize girilecek yerler 2024 listesi ve Alaçatı plajları ve koyları 2024 listesi içerisinde en çok ziyaret edilen plajlardan olan Delikli Koy, Çeşme ve Alaçatı’da oldukça büyük bir üne sahiptir. Ücretsiz bir plaj olan Delikli Koy’da denize girilen alanlar ile beraber plaj alanı taşlık yapıdadır. Buralarda deniz ayakkabısı kullanmak faydalı olacaktır. Delikli Koy’da denizde 10 ile 20 metre kadar ilerlemeniz durumunda kum yapısını hissedeceksiniz. Delikli Koy’da herhangi bir işletme ve tuvalet gibi sosyal imkanlar bulunmamaktadır. Delikli Koy’a ulaşım sağlanan yolun son 300 metresi bozuk ve toprak haldedir. Delikli Koy’un deniz sıcaklığı seviyesi oldukça soğuktur. Delikli Koy’da kayalık bölgeleri ve mağaraları keşfetmek için deniz ayakkabısı kullanmak gerekmektedir. Ulaşım zorluğu ve imkanların bulunmaması nedeniyle, çocuklu ailelere önerilmemektedir. Ekipman ve yiyecek ihtiyaçlarınızı yanınızda götürebilirsiniz. Ayrıca Delikli Koy’a yakın konumda bungalov ev konaklama seçenekleri de bulunmaktadır.

Delikli Koy Güncel Konum Bilgisi: https://goo.gl/maps/5rqSmm1fSMxcgA5H7

Kleopatra Koyu

Alaçatı ve Çeşme’de en çok tercih edilen plajlardan olan Kleopatra Koyu, ücretsiz tatil yapabileceğiniz bir plajdır. Hiçbir sosyal tesis ve tuvalet gibi imkanlar bulunmayan Kleopatra Koyu’na ulaşım sağlanan yol site içerisinden geçmektedir. Kleopatra Koyu’nda tatil yapmak istiyorsanız; yiyecek ve malzemelerinizi yanınızda götürmeniz gerekmektedir. Kleopatra Koyu’nun denizi berrak ve temizdir. Kleopatra Koyu’na araç ile gittiğinizde, aracınızı üst bölümde park ettikten sonra yürüyerek Kleopatra Koyu’na inebilirsiniz. Çocuklu aileler de Kleopatra Koyu’na gidebilir ancak sosyal imkanlar yetersizdir.

Kleopatra Koyu Güncel Konum Bilgisi: https://goo.gl/maps/rNEUCs2oki1v4uDc8

Boyalık Halk Plajı

Çeşme ve Alaçatı arasında yer alan Boyalık Halk Plajı’na giriş ücretsizdir. Denizi temiz olan Boyalık Halk Plajı’nın plaj alanı da oldukça büyüktür. Boyalık Halk Plajı’na araç ile gitmeniz durumunda, aracınızı park ettikten sonra Boyalık Halk Plajı’na yürüyerek inmeniz gerekmektedir. Tuvalet ve soyunma kabinleri imkanı bulunmayan Boyalık Halk Plajı’nın yan bölümlerinde ücretli tatil yapabileceğiniz ve imkanlardan faydalanabileceğiniz beach tesisleri bulunmaktadır. Boyalık Halk Plajı; market, restoran ve kafe gibi olanaklara da yakındır. Çocuklu aileler de Boyalık Halk Plajı’nda keyifli vakit geçirebilirler.

Boyalık Halk Plajı Güncel Konum Bilgisi: https://goo.gl/maps/kH58FSxcgc86agSd6

Yıldızburnu Küçük Halk Plajı

Yıldızburnu Küçük Halk Plajı, beton iskeleye sahiptir ve denize inmek için kullanılan merdiven bulunmaktadır. Şemsiye ve şezlong kiralamak için 50 TL ile 100 TL arasında ücret ödenmesi gerekmektedir. Yıldızburnu Küçük Halk Plajı’nda oldukça küçük bir kumsal alanda var ancak yetersizdir. Yıldızburnu Küçük Halk Plajı çevresinde kafe ve restoran imkanları bulunmaktadır. Ayrıca; tuvalet, duş ve soyunma kabinleri de bulunan Yıldızburnu Küçük Halk Plajı’nda duş ve soyunma kabini için ekstra ücret ödemesi yapmanız gerekmektedir. Çocuklu aileler de Yıldızburnu Küçük Halk Plajı’nı ziyaret edebilir ancak iskele tarafında dikkatli olmak gerekmektedir.

Yıldızburnu Küçük Halk Plajı Güncel Konum Bilgisi: https://goo.gl/maps/7GGBBA1iLJvDgwVh8

Yıldızburnu Küçük Halk Plajı

Ilıca Halk Plajı

Ilıca Halk Plajı, ücretsiz bir plajdır. Denizi parıldayan harika bir güzelliğe sahiptir. Denizi sığ özelliğe sahip olan Ilıca Halk Plajı, çocuklu ailelere de uygundur. Şemsiye ve şezlong kiralaması da yapabileceğiniz Ilıca Halk Plajı’nda tuvalet, soyunma kabini ve duş imkanları da bulunmaktadır. Ilıca Halk Plajı çevresinde, ücretli otopark imkanları da vardır. Ilıca Halk Plajı’nda şemsiye ve şezlong kiralamak için 250 TL civarında ücret ödemesi yapılması gerekmektedir.

 

Ilıca Halk Plajı Güncel Konum Bilgisi: https://goo.gl/maps/FGtAsAu6Cntku7Qc7

Venüs Plajı

Ücretsiz tatil yapabileceğiniz Venüs Plajı’nda duş ve tuvalet gibi imkanlar bulunmamaktadır. Venüs Plajı’nın sağ ve sol kısımlarında özel beach tesisleri de bulunmaktadır. Dilerseniz beach tesislerini de ziyaret ederek imkanlar dahilinde tatil yapabilirsiniz. Venüs Plajı’nın küçük alana sahip olmasından dolayı tatil dönemlerinde kalabalık olmaktadır. Venüs Plajı’nın denizi sığ özelliğe sahip olmakla beraber; zaman, zaman rüzgarlı olabilmektedir. Denizi sıcak olan Venüs Plajı’na giderken hazırlıksız gitmeyiniz. Beach ve otel tesisleri arasında yer alan Venüs Plajı’nı keşfetmeyi unutmayınız.

Venüs Plajı Güncel Konum Bilgisi: https://goo.gl/maps/jFKWfsf1cGUkgZ9r7

Şifne Plajı

Ücretsiz bir plaj olan Şifne Plajı’nın en büyük dezavantajı kayalık bir bölge olmasıdır. Ayrıca hafif yosunlu bir denize ve kıyı bölümüne de sahip olan Şifne Plajı’nı sadece manzarası için ziyaret edebilirsiniz. Denizi soğık olan Şifne Plajı çevresinde otel inşaatları devam etmektedir bu yüzden kirli bir görünüme sahiptir. Ayrıca tuvalet ve restoran gibi hiçbir imkan da bulunmayan Şifne Plajı’na giderseniz; ekipman ve temel ihtiyaç malzemelerinizi yanınızda götürmeyi unutmayınız. Çocuklu ailelere uygun değildir.

Ardıç Plajı

Ücretsiz bir plaj olan Ardıç Plajı’na yakın lokasyonda market, restoran ve kafe imkanları bulunmaktadır ancak Ardıç Plajı’nda herhangi bir işletme ve imkan bulunmamaktadır. Gölge alanlar da bulunan Ardıç Plajı’nda ateşsiz kamp ve piknik yapılabilir. Kum yapısına sahip plaj alanı bulunan Ardıç Plajı’nın denizi sığ özelliğindedir ve temiz bir denizi bulunmaktadır. Ekipman ve yiyecek gibi temel ihtiyaç malzemelerinizi yanınızda götürmeyi unutmayınız. Çocuklu ailelere de Ardıç Plajı’na gidebilir ancak imkanların yetersiz olmasından dolayı zorluk yaşayabilirsiniz.

 

Ardıç Plajı Güncel Konum Bilgisi: https://goo.gl/maps/uu2ivnmKR2cCkTXg7

Bahçelievler Plajı

Alaçatı’da denize girilecek yerler 2024 listesi ve Alaçatı plajları ve koyları 2024 listesi içerisinde son sırada yer alan Bahçelievler Plajı’na giriş ücretsizdir. Restoran, tuvalet, market ve duş gibi herhangi bir imkan yoktur. Öğle saatlerinden sonra dalgalı olan Bahçelievler Plajı, büyük taşlara ve kayalık alanlara sahiptir. Bahçelievler Plajı’nın denizi ve plajı taşlık yapıya sahip olmasından dolayı deniz ayakkabısı giyilmelidir ve çocuklara uygun değildir. Yüzme bilen bireyler dahi taşlar ve kayalardan dolayı zorluk yaşayabilirler. Bu yüzden sadece manzarası için tercih etmenizi öneriyoruz.

Bahçelievler Plajı Güncel Konum Bilgisi: https://goo.gl/maps/8KVZRNQ3YC2Nx6Vh7


 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

24.6° / 18.2°

Rize Belediye Başkanı Metin, Fındıklı Belediye Başkanı Çervatoğlu’nu Ziyaret Etti

Rezerv Alan Yasası Mağdurları Ümit Özdağ'ı Ziyaret Etti

CHP İl Başkanı Saltuk Deniz'den Sert Kınama: Atatürk Afişine Yapılan Saldırı Kabul Edilemez

AK Parti'de 7 il başkanı değişti

Karal, Çayeli’nde Muhtarlarla bir araya geldi

Erzurum'da AK Parti Belediye Mevzuat Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

İYİ Parti'den yurtdışı harçlarına karşı hamle: Milletvekili Zorlu, kanun teklifini TBMM'ye sundu

Özgür Özel: Normalleşme başlayacaksa kayyum siyasetinin terk edilmesiyle başlamalı

YRP Genel Başkan Yardımcısı Cemil ÇOLAK Mağdur Belediye Çalışanlarının Yanında

İYİ Parti’de toplu istifa! 40 kişi CHP’ye geçti

EURO 2024'ün en değerli takımı belli oldu! Türkiye kaçıncı sırada?

AK Parti Erzurum İl Başkanı Av. İbrahim Küçükoğlu’ndan Daraltılmış İl Başkanları Toplantısı Açıklaması

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz’den Ardeşen’deki Boğulma Olayı ile İlgili Mesaj

Karal: Tarımın amiral gemisini de batırdılar

DEM Partili vekillerden Saraçhane'deki surlara kayyum ve 1 Mayıs pankartı

AK Parti'de değişim Trabzon'da sürebilir: Mumcu'nun yerine iki aday

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz "Mayıs Ayı Yaş Çay Alım Bedelleri Kurban Bayramı'ndan önce ödensin

Ocaklı: Otizmli öğrencilere evde eğitim hizmeti verilsin

Oltu Belediyesi Zabıta Ekiplerinden Ekmek Fırınına Denetim

AK Parti Heyeti'nden Oltu Belediyesi'ne Ziyaret