Altın Fiyatları Yükselecek Mi Düşecek Mi?

Dün akşam açıklanan Fed kararı sonrası Altın ve Para Piyasaları uzmanı İslam Memiş altın yatırımcısına son çağrı olarak seslendi. Gram altın, çeyrek altın, tam altın yükselecek mi düşecek mi?

EKONOMİ 27.07.2023 10:14:00 0
Altın Fiyatları Yükselecek Mi Düşecek Mi?

Fed, politika faizini beklentiler doğrultusunda 25 baz puan artırarak, 22 yılın en yüksek seviyesi olan yüzde 5,25-5,50 aralığına yükseltti. Açıklanan bu karar sonrası yatırımcılara seslenen İslam Memiş, "Birkaç haftadır piyasalar 25 baz puanlık faiz artırımını fiyatlarken, aynı zamanda toplantıdan faizlerin sabit bırakılacağına yönelik bir ihtimal için de gerekli makas aralığı bırakılmıştı. Fed'in faizleri bir aylık aranın ardından yeniden yükseltmesi altın fiyatları için kısa süreli de olsa bir düşüşün habercisi olacaktır." ifadelerini kullandı.

ALTIN FİYATLARI DÜŞECEK Mİ YÜKSELECEK Mİ?

"Beklentilerin aksine xauusd paritesi kararın açıklanmasıyla birlikte bir miktar yükseliş göstererek 1973 dolar seviyelerine çıkmış olsa da, yarın itibariyle altın tarafında, özellikle ons fiyatlarında düşüş sürecinin başlamasını bekliyorum." diyen İslam Memiş, "Altının şu anda aşağıda test edeceği seviye 1935 dolar olarak gözlere çarpıyor." dedi.

DOLAR YÜKSELECEK Mİ?

Sözlerine devam eden Altın ve Para Piyasaları uzmanı İslam Memiş, "Fed Başkanı Powell, toplantının ardından Eylül ayında bir 25 baz puanlık artış daha yapabileceklerini söylemiş olsa da, bu açıklamanın söylem gücü aracılığıyla piyasaları manipüle etme ve doları yükselterek, altını baskılama niyeti taşıdığını düşünüyorum." şeklinde konuştu.

"2150 VE 2250 SEVİYELERİ AŞILACAK"

Memiş, "Gelecek aylarda herhangi bir faiz artırımına gidilmeyeceği kanaatindeyim. Bu da demek oluyor ki ilerleyen günlerde düşüş yaşayacak altın, yılın son alım fırsatını bizlere sunacak. Daha önce de söylediğim gibi ons tarafında yılsonuna kadar 2150 ve 2250 seviyelerinin aşılmasını bekliyorum." ifadelerini kullandı.

İSLAM MEMİŞ'İN GRAM ALTIN TAHMİNİ

Gram altın ve çeyrek altın tarafında ise yaşanacaklar çok daha farklı olacak diyen İslam Memiş, "Ons tarafında yükseliş görüleceği gibi, yılsonunda turizm gelirlerinin azalması ve kısa vadeli borçların ödenmeye başlamasıyla birlikte dolar kurunda da bir yukarı hareket görülecektir." dedi.

İSLAM MEMİŞ'İN ÇILGIN TAHMİNİ

Memiş, "Bu nedenle gram altın fiyatlarında çift yönlü bir kaldıraç görülecektir. Bu nedenle yılsonuna kadar gram tarafında 2000 lira sınırının kolaylıkla aşılacağı kanaatindeyim. Emtia piyasaları içinse genel bir yükseliş trendi başlayacaktır." dedi.

"Altında fiyat düşüşlerin gelecek haftaya sarkmadan görülmesini bekliyorum." diyen Memiş, "27 lira sınırını geçemeyen bir dolar kuru olduğunu da düşünürsek, gram/TL tarafında da alım fırsatları doğabilir. 2023 yılında son kez dip fiyattan altın almak için bir pencere açılacaktır." dedi.


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ
Anahtar Kelimeler: Altın Fiyatları Yükselecek Düşecek ?

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

17.6° / 11.8°

İl Başkanı Hikmet Ayar’dan 19 Mayıs Mesajı

Ocaklı: Derepazarı çay fabrikasını nerede yapacaksınız?

TÜİK Verileri, Bakan Yumaklı'yi Yalanlıyor

KARAL: AÇIKLANAN ÇAY ALIM FİYATI 205 BİN ÇAY ÜRETİCİMİZ İÇİN BÜYÜK BİR HAYAL KIRIKLIĞI

Çolak: Açıklanan Çay Fiyatı ile Vatandaşın Sofrasından 1 Ekmek Daha Eksilmiştir

HÜKÜMETİN ORTAĞI MHP AÇIKLANAN ÇAY FİYATINA TEPKİ GÖSTERDİ: ÇAY OYUNCAK DEĞİL YANLIŞ DÜZELTİLSİN

RİZELİ MAĞDUR EDİLMİŞTİR. ÇAY FİYATI ERİMEYE DEVAM EDİYOR

Deniz'den Çay Fiyatına Sert Tepki: İstifaya Davet Etti!

Hasan Karal Açıklanan Çay Fiyatına böyle tepki gösterdi

AÇIKLANAN YAŞ ÇAY FŞYATINI KABUL ETMİYORUZ

Memleket Partisi Rize İl Başkanından açıklan çay taban fiyata tepki

Ocaklı: Fadume Yengenin size selamı var; “Geçinemiyorum” diyor

Saadet Partisi'nden 30 Haziran'da olağanüstü kongre kararı

DEVA Partili Karal: Hükümetin yanlış politikaları yüzünden kurban ibadeti, enflasyona yenik düştü

Bahçeli-Özel görüşmesi bugün TBMM'de

Özgür Özel Trabzon’a geliyor!

Karal: “27 ülkenin toplamından fazla olan enflasyon, liyakatsizliğin, gösteriş ve şatafatın, hukuktan uzaklaşma sonucu"

İl başkanı Azaklı: “Yok Öyle Bir Şey”

CHP’li başkanlardan ortak açıklama: Çay fiyatı en az 25 TL olmalı!

CHP Trabzon’da Rapor hazırlıyor