Altın fiyatları yükselişini sürdürüyor

Altın, Fed’in faiz oranlarını düşüreceğine dair umutların artması, hazine tahvillerinin getirilerinin düşmesi ve ABD dolarının zayıflamasıyla Nisan sonundaki çöküşten bu…

EKONOMİ 10.05.2024 14:55:00 0
Altın fiyatları yükselişini sürdürüyor

Altın, Fed’in faiz oranlarını düşüreceğine dair umutların artması, hazine tahvillerinin getirilerinin düşmesi ve ABD dolarının zayıflamasıyla Nisan sonundaki çöküşten bu yana en yüksek fiyatına yükseldi.

NYMEX’de Haziran vadeli altın kontratı 22 Nisan’dan bu yana en yüksek nokta olan 2.382,9 dolara kadar yükseldi.

Spot altın 2378,50 dolar/ons seviyesini gördü.

Merkez bankalarından gelen güçlü talep ve jeopolitik gerilimlerle desteklenen bir rallinin ardından 12 Nisan’da ons başına 2.448,8 dolara ulaşarak geçen ay tüm zamanların en yüksek seviyesini gören külçe altın, 3 Mayıs’ta 2.285,2 dolara kadar geriledi.

Broker XS.com’un piyasa analisti Rania Gule, ABD’de ilk işsizlik başvurularının birkaç ayın en yüksek seviyesine çıkmasının ardından yatırımcıların Fed’in faiz indiriminden umutlu olduğunu söyledi.

ActivTrades’in kıdemli analisti Ricardo Evangelista, Perşembe günkü işsizlik başvuruları raporunun, geçen haftaki hayal kırıklığı yaratan tarım dışı istihdam raporunun yarattığı mevcut duyguları güçlendirdiğini ve Amerikan işgücü piyasasındaki kırılganlıkları daha da açığa çıkardığını söyledi.

Commerzbank analisti Carsten Fritsch, bu durumun Fed’in faiz oranlarını daha erken düşürmesini piyasa katılımcılarının gözünde daha olası hale getirdiğini, ABD doları üzerinde baskı oluşturduğunu ve tahvil getirilerinin düşmesine neden olduğunu, her ikisinin de altın için olumlu rüzgarlar olduğunu söyledi.

Commerzbank analisti Carsten Fritsch, bu durumun Fed’in faiz oranlarını daha erken düşürmesini piyasa katılımcılarının gözünde daha olası hale getirdiğini, ABD doları üzerinde baskı oluşturduğunu ve tahvil getirilerinin düşmesine neden olduğunu, her ikisinin de altın için arka rüzgar olduğunu söyledi.

Fitch Solutions’ın bir birimi olan BMI’dan analistler, daha yüksek faiz oranlarının faiz ödemediği için altın için genellikle olumsuz olduğunu söyledi. Fed’in bu yıl faiz oranlarını düşürmesi bekleniyor ve BMI’ın ABD ekonomisti ilk indirimin Eylül ayında, ardından Kasım ve Aralık aylarında iki indirim yapılmasını bekliyor.

Commerzbank ise bu görüşe katılmıyor ve piyasanın ilk faiz indirimi için Eylül ayına odaklanmasına rağmen Aralık ayına kadar böyle bir indirim beklemediğini ve altın fiyatlarındaki artışın kırılgan olduğunu düşünüyor.

Gule, Fed’in daha önce %2’lik enflasyon hedefine doğru ilerleme kaydedilmediğini ve piyasadaki durgunluk işaretlerini gerekçe göstererek faiz indirimi olasılığını küçümsediğini, ancak işsizlik başvurularındaki artışın piyasada faiz indiriminin ertelenmek yerine yakın zamanda yapılacağına dair beklentileri güçlendirdiğini belirtti.

BMI analistleri, önümüzdeki hafta açıklanacak enflasyon verilerinin ABD ekonomisi hakkında daha fazla bilgi sunacağını söyledi.

BMI, “Piyasanın makro etkenlere tepki vermesi, jeopolitik olayları ve Fed faiz politikasını takip etmesi nedeniyle altın fiyatlarının önümüzdeki aylarda dalgalı seyretmesini bekliyoruz,” dedi.


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

18.6° / 11.7°

Çay Üreticilerinin Geleceğe Yönelik Kaygıları Giderilmelidir

İl Başkanı Hikmet Ayar’dan 19 Mayıs Mesajı

Ocaklı: Derepazarı çay fabrikasını nerede yapacaksınız?

TÜİK Verileri, Bakan Yumaklı'yi Yalanlıyor

KARAL: AÇIKLANAN ÇAY ALIM FİYATI 205 BİN ÇAY ÜRETİCİMİZ İÇİN BÜYÜK BİR HAYAL KIRIKLIĞI

Çolak: Açıklanan Çay Fiyatı ile Vatandaşın Sofrasından 1 Ekmek Daha Eksilmiştir

HÜKÜMETİN ORTAĞI MHP AÇIKLANAN ÇAY FİYATINA TEPKİ GÖSTERDİ: ÇAY OYUNCAK DEĞİL YANLIŞ DÜZELTİLSİN

RİZELİ MAĞDUR EDİLMİŞTİR. ÇAY FİYATI ERİMEYE DEVAM EDİYOR

Deniz'den Çay Fiyatına Sert Tepki: İstifaya Davet Etti!

Hasan Karal Açıklanan Çay Fiyatına böyle tepki gösterdi

AÇIKLANAN YAŞ ÇAY FŞYATINI KABUL ETMİYORUZ

Memleket Partisi Rize İl Başkanından açıklan çay taban fiyata tepki

Ocaklı: Fadume Yengenin size selamı var; “Geçinemiyorum” diyor

Saadet Partisi'nden 30 Haziran'da olağanüstü kongre kararı

DEVA Partili Karal: Hükümetin yanlış politikaları yüzünden kurban ibadeti, enflasyona yenik düştü

Bahçeli-Özel görüşmesi bugün TBMM'de

Özgür Özel Trabzon’a geliyor!

Karal: “27 ülkenin toplamından fazla olan enflasyon, liyakatsizliğin, gösteriş ve şatafatın, hukuktan uzaklaşma sonucu"

İl başkanı Azaklı: “Yok Öyle Bir Şey”

CHP’li başkanlardan ortak açıklama: Çay fiyatı en az 25 TL olmalı!