Deneme Bonusu Veren Siteler

Arhavi Dikyamaç Köyü'nde Burği Festivali Yapıldı..

Arhavi Dikyamaç Köyü, bu yıl bir ilke ev sahipliği yaparak "Burği Festivali"ni gerçekleştirdi.

KARADENİZ 18.05.2025 17:43:00 0
Arhavi Dikyamaç Köyü

Arhavi Dikyamaç Köyü, bu yıl bir ilke ev sahipliği yaparak "Burği Festivali"ni gerçekleştirdi. “Kaldırırık Otu” olarak da bilinen Lazca ismi Burği olan bitkinin  turşusunun hazırlandığı festival, köy meydanında yoğun bir katılımla düzenlendi.

Köy sakinleri tarafından doğadan toplanan Burği otları, geleneksel yöntemlerle hazırlanarak turşuya dönüştürüldü. Başkan Ataselim de turşu kurarak etkinliğe katılırken, organizasyon hem geleneklerin yaşatılması hem de bölgenin tanıtımı açısından önemli bir adım oldu.

Etkinlik, Arhavi Kaymakamı Burak Çimşir, Belediye Başkanımız Turgay Ataselim ve ilçe protokol üyelerinin katılımıyla daha da renkli hale geldi. Etkinlikte Artvin Çoruh Üniversitesi (AÇÜ) Rektörü Prof. Dr. İbrahim Aydın ve Dikyamaç Derneği Başkanı Prof. Dr. Maksut Coşkun da yer aldı. Köy halkının yanı sıra çevre şehir dışından gelen misafirler de festivale yoğun ilgi gösterdi.
Etkinlikte ayrıca Dikyamaç Köyü Yaşam Tarzı Müzesi de protokol ve katılımcılar tarafından gezildi.

Köyün kültürel değerlerinin korunması ve gelecek nesillere aktarılması amacıyla düzenlenen festivalin her yıl geleneksel olarak yapılması planlanıyor.
 

Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Haber Kaynak

HABER MERKEZİ