Arhavi'de Ciha Kalesi Yolu Yenileniyor!

Arhavi'de Ciha Kalesi'ne Ulaşım Rahatlıyor: Yol Çalışmaları Hızla İlerliyor

Arhavi

Arhavi Belediyesi tarafından Yukarı Hacılar Mahallesi Delimehmet Mevkii'nden Ciha Kalesi'ne uzanan yolda başlatılan yol genişletme ve onarım çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Geçen hafta başı başlayan çalışmalarda şu ana kadar önemli bir mesafe kat edildi.

Yol Genişletilerek Daha Güvenli Hale Geliyor

Mevcut 4-6 metre genişliğindeki yol, yapılan çalışmalarla standartlara uygun hale getirilerek 7-8 metreye kadar genişletiliyor. Bu sayede hem araç trafiği rahatlıyor hem de yola olan talep artıyor.

Yerinde Malzeme Kullanımıyla Tasarruf Sağlanıyor

Yol genişletme ve onarım çalışmaları kapsamında ihtiyaç duyulan malzemeler, çalışmanın yapıldığı bölgeden temin ediliyor. Bu sayede hem nakliye masraflarından tasarruf sağlanıyor hem de çevreye duyarlı bir uygulama gerçekleştiriliyor.

Yağmur Sularının Zararları Önleniyor

Yoğun yağış alan bölgede, yağmur sularının yola verebileceği zararları önlemek için gerekli noktalara borular döşenerek kanal geçişleri yapılıyor. Ayrıca yol, arazinin yamaç sınırına yatırılarak suyun yola akışı engelleniyor.

Çalışmaların %75'i Tamamlandı

Hızla ilerleyen çalışmalar kapsamında planlanan işlerin %75'i tamamlandı. Yolun geri kalan kısmında da çalışmalar devam ediyor. Sergi işleminin tamamlanmasının ardından yol silindir makinesi kullanılarak daha da sağlam hale getirilecek.


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ
1

Rize'de kesinleşmiş hapis cezası bulunan 44 kişi yakalandı

2

Artvin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Başarılı Görev Takibi ve Özverili Çalışmalarıyla Öne Çıkan Personeline Teşekkür Etti

3

Dünya şampiyonları alkışlarla karşılandı

4

Trabzonlu Berfin Kara, Ankara'da Gerçekleşen Eskrim U14 Epe Türkiye Şampiyonası'nda Türkiye İkincisi Oldu

5

Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mustafa Sıtkı Bilgin, Belediye Başkanı Bilgehan Erdem'i Ziyaret Etti