Cinsel Haz Tedavileri (Orgazm Bozuklukları)

Orgazm bozukluğuna sebep olabilecek fiziksel veya psikolojik sebepler araştırılmalıdır. Buna yönelik uygulanacak tedavilerle günümüzde orgazm bozuklukları tedavi edilmektedir.

SAĞLIK 9.12.2024 13:11:00 0
Cinsel Haz Tedavileri (Orgazm Bozuklukları)

Kadınlarda Orgazm

Orgazm, çeşitli cinsel uyaranlarla beynin harekete geçmesi ve vücutta değişiklikler olmasıdır. Cinsel uyarının klitoristen başladığı ve farklı yolaklardan beyne ulaştığı bilinmektedir. Bundan dolayı her ilişkide farklı hisler uyandırabilir. Tek başına klitoral veya vajinal orgazm beklenmesi yanlıştır. Son yıllarda yapılan çalışmalarda, vajinal uyarının yoğun haz verdiği saptansa bile orgazma ulaşmak için klitoral uyarının gerekli olduğu gösterilmiştir. Klitoris dışarıdan uyarılabileceği gibi vajina içinden bası şeklinde de uyarılabilir.

 

Orgazm Bozuklukları

Cinsel işlev bozuklukları arasında en sık karşılaşılan ikinci hastalıktır. Tanı konulabilmesi için; hemen hemen her ilişkide orgazmın gecikmesi veya hiç olmaması ve bu durumun 6 aydan uzun süre devam etmesi gereklidir. Hiç orgazm olamama durumuna ‘Anorgazmi’ adı verilir. Primer Anorgazmi’ de kişi, hayatı boyunca orgazmı hiç deneyimlememiştir. Sekonder Anorgazmi’ de ise bu durum sonradan ortaya çıkar. Birçok biyolojik ve psikolojik nedenleri vardır.

 

Orgazm Bozukluğu tanısı

Cinsel haz ile ilgili problem yaşayan hastalar genelikle bunu dile getirmekten çekinirler. Oysa bu hastalığın tanısı detaylı bir görüşmeyle konulur. Nedene yönelik ilişki çok yönlü ele alınır, bununla birlikte ek hastalık veya kullanılan ilaçlar mutlaka incelenir. Aynı zamanda erkek eşin fiziksel durumu, erken boşalma veya sertlik problemi olup olmadığı çok önemlidir.


Cinsel Haz Tedavileri

Öncelikle orgazm bozukluğuna sebep olabilecek fiziksel veya psikolojik sebepler araştırılmalıdır. Buna yönelik uygulanacak tedavilerle günümüzde orgazm bozuklukları tedavi edilmektedir. Önemli olan sebebin iyi belirlenmesi ve bu konuda tecrübeli hekim tarafından verilen öneri ve yönlendirmelerin uygulanmasıdır. Ayrıca, son yıllarda oldukça sık uygulanan rejeneratif tedavilerle fiziksel olarak vajinal ve klitoral duyarlılık artırılabilir. Bu sayede, ilişki sırasından alınan haz artırılabilir. Vajina içi lazer uygulamaları, O Shot ve G Shot bu amaçla yapılan işlemlerdir. Kısa sürede, muayene ortamında rahatlıkla uygulanabilen bu işlemlerle cinsel haz tedavileri yapılabilmektedir.

 

Lazerle cinsel haz tedavisi

Son yıllarda lazer teknolojisi kullanılarak vajinal rejuvenasyon (yenileme) sağlanmaktadır. Lazer cihazının vajinal probu ile, vajina içerisine termal etki (ısı etkisi) sağlanır. Bu etki ile, vajina içi kollajen sentezi ve damarlanmada artış olur. Sinir uçları yenilenir. Değişiklikler sayesinde, vajina içi duyarlılık artar ve sonuçta cinsel haz pozitif yönde etkilenir. İşlem süresi ortalama 5-10 dakikadır. Anestezi ve yatak istirahati gerektirmez. İşlem sonrası günlük yaşantıya devam edilebilir.

 

O Shot

Cinsel hazzı artırmak ve orgazmı kolaylaştırmak amacı ile PRP (Platelletten zengin plazma) uygulamasıdır. PRP, vajen ön duvarına, vestibulum bölgesine ve klitoris çevresine uygulanır. Etkinliği yaklaşık 3 hafta sonra ortaya çıkar. Anestezi gerektirmez. Ortalama 5-10 dakikada tamamlanan bir işlemdir. Sonrasında günlük yaşantıya devam edilebilir. Herhangi dikkat edilmesi gereken bir durum yoktur. Cinsel ilişki yasağı gerektirmez.

 

G Shot

G Shot; varlığı tartışmalı olan G noktasının dolgu kullanılarak büyütülmesi işlemidir. Daha duyarlı olduğu söylenen bu noktanın belirginleştirilmesi amaçlanır. İlişki sırasında, bası artarak bu noktanın daha kolay uyarılabileceği savunulmaktadır. Dolgu maddesi olarak hyaluronik asit sıklıkla kullanılır. Lokal anestezi altında, 5 dakika içerisinde tamamlanan bir işlemdir. Sonrasında hasta günlük yaşantısına devam edebilir.

 


Haber Kaynak : BÜLTEN

Haber Kaynak

BÜLTEN