Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'nde öğrencilerle bir araya gelerek "Türkiye Yüzyılı: Yeni Vizyonlar ve Gelecek Perspektifleri" başlıklı bir söyleşi gerçekleştirdi. Bu etkinlik, Üniversitenin Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü ile Genç Siyasetçiler Topluluğu tarafından düzenlendi. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen programda, Vali Baydaş'ın konuşmaları öğrenciler tarafından ilgiyle karşılandı.
Vali Baydaş, etkinliğin başında Osmanlı Devleti'nin geçmişteki başarısının nedenlerine de değindi. Osmanlı'nın güçlü bir insan kaynağı yetiştirmesi için geliştirdiği eğitim sisteminin ve adalet mekanizmasının önemini vurguladı. Bu iki unsurun bir arada bulunmasının, devletin uluslararası alanda etkili olmasını sağladığını belirtti. Osmanlı'nın bu özelliklerinin, modern Türkiye'nin geleceği için de bir referans noktası oluşturabileceğine dikkat çekti. Gençler, geçmişten ders alarak, bireysel ve toplumsal hedeflerini belirleyerek ilerlemelidir. Bu bağlamda, tarihsel bir perspektife sahip olmanın önemi de sıklıkla dile getirildi.
Vali Baydaş, gençlere yönelttiği tavsiyelerde, bireysel hedeflerin devletler için de geçerli olduğunu savundu. Ülkelerin gelişiminin, sanat, ticaret, siyaset, askeri güç ve ekonomik alanlarda kendilerini geliştirmeleri ile mümkün olacağını ifade etti. "Bir çiçekle bahar gelmez ama her bahar bir çiçekle başlar" sözüyle, değişimin her zaman küçük adımlarla başladığını vurguladı. Gençlerin, belli bir vizyon ve ufuk çizgisi ile hareket etmeleri gerektiğini dile getirdi. "Makro düzeyde belirlenen hedeflerin mikro düzeyde uygulayıcıları bizler olacağız," diyerek, gençlerin sorumluluğunun önemine dikkat çekti.
Etkinlik, soru-cevap bölümünün ardından Rize Valisi İhsan Selim Baydaş’a Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nebi Gümüş tarafından bir plaket takdim edilmesiyle sona erdi. Bu hediye, günün anısına sunularak, karşılıklı saygı ve sevginin bir ifadesi olarak değerlendirildi. Programa, üniversitenin dekanları, akademik ve idari personeli ile öğrenciler katıldı. Vali Baydaş'ın gençlerle gerçekleştirdiği bu etkileşim, üniversitenin eğitim ve sosyal alanlardaki önemli katkılarından biri olarak öne çıkıyor.