Sol Partili Alper Taş: "Mesele AKP’ye Kaybettirmekten Öte Kentlerimizi Kazanmalıyız"

Sol Parti Merkez Yürütme Kurulu üyesi Alper Taş, "Mesele salt bir biçimde AKP’ye kaybettirme değil aynı zamanda kentlerimizi kazanma meselesi olduğunu düşünüyor ve meseleye buradan bakıyoruz.

GÜNCEL 31.12.2023 09:40:00 0
Sol Partili Alper Taş:

Arkadaşlarımızla ince eleyip sıkı dokuyoruz belediye başkanlık meselesinde alacağımız tutumu ama Artvin’in bütün ilçelerinde il genel meclis adaylarına kendi adaylarımızla gireceğiz ve bu konuda kararımız var ve Sol partiyi il genel meclislerinde alabildiği en çok oyla taçlandırmak ve aynı zamanda il genel meclislerine de girmeyi hedefliyoruz" dedi.
Yaklaşan yerel seçimlere ilişkin açıklamalarda bulunan Sol Parti Merkez Yürütme Kurulu üyesi ve Doğu Karadeniz sorumlusu Alper Taş, "Elbette ki burada yerel demokrasiyi kuvvetlendirme ve geliştirme, güçlendirme ve AKP’nin buralarda mevziler kazanma siyasetin elbette önüne geçilmesini önemsiyoruz ama sonuçta bir farklılığın ve bir kent demokrasisinin inşa edilmesini, farklı  ve örnek yerel yönetimlerin oluşturulmasını oldukça önemsiyoruz" diye konuştu.
"Meseleyi Belediye Başkanlıklarında Bir Makam Olarak Görmüyoruz"
Alper Taş şunları söyledi:
"Doğu Karadeniz bölgesine Sol parti adına yetkiliyim. Sol parti yerel seçimlere, yerel demokrasi örneği ve kent demokrasisi örneği yaratmak, yerel meclisler ve yerel çalıştaylar tarafından kalıcı, yerel halkın kendi sorunlarına sahip çıkabileceği ve demokratik örgütlenmeleri yaratmayı yerel seçim siyasetinin en önemli meselesi olarak görüyor. Bu konuda halkın yönetime katılma alanlarını genişletme, katılma mekanizmalarını genişletme ve halkın söz, yetki, karar alanlarını çoğaltma mücadelesinin en önemli noktalarından biri olarak görüyor ve bu doğrultuda yerel seçimlere bakıyor. Meseleyi sadece bir makam kazanmak meselesi olarak değil halkın kentine sahip çıkma ve geleceğini belirleme meselesi olarak görüyor.
"Kalıcı Kent Meclislerini Yaratmayı Yerel Seçim Siyaseti Olarak Görüyoruz.”
Öncelikle kent çalıştaylarını, yerel meclislerini önemsiyor ve kalıcı kent meclislerini yaratmayı yerel seçim siyaseti olarak görüyor. Şu an belediye başkanlıkları seçimlerinde tek tek ilçelerde ne yapacağımıza ilişkin tartışmalarımızı sürdürüyoruz çünkü bu konularda toplumu dinliyoruz, halkı dinliyoruz, çevre çeper ilişkilerimizi dinliyoruz çünkü burada vereceğimiz karar oldukça önemli. Örneğin Artvin’de bir önceki seçimde Sol parti çok etkili bir siyaset izledi ve AKP’nin kaybetmesi noktasında çok önemli çalışmalara imza attı ve bizim de burada katkımız oldu. 7-2 AKP lehine olan belediyelerdeki durumu 7-2 CHP lehine dönüşmesinde bizim 2019 seçimlerinde çok büyük katkılarımız oldu. Biz o dönem AKP’ye kaybettirme meselesi olarak bakmıştık ama yaşadığımız süreç içerisinde gördük ki, kazanılan CHP’li belediyelerin çok etkili ve örnek bir yerel yönetim pratiğini geliştiremediğini gördük ve gözlemledik. Bunları da dikkate alan bir yerden elbette ki AKP’nin buraya bakan ve devlet düzeyinde çok önemli müdahalelerin olduğunu da görüyoruz. Elbette ki burada yerel demokrasiyi kuvvetlendirme ve geliştirme, güçlendirme ve AKP’nin buralarda mevziler kazanma siyasetin elbette önüne geçilmesini önemsiyoruz ama sonuçta bir farklılığın ve bir kent demokrasisinin inşa edilmesini, farklı ve örnek yerel yönetimlerin oluşturulmasını oldukça önemsiyoruz.
"Mesele AKP’ye Kaybettirmekten Öte Kentlerimizi Kazanmalıyız"
Mesele salt bir biçimde AKP’ye kaybettirme değil aynı zamanda kentlerimizi kazanma meselesi olduğunu düşünüyor ve meseleye buradan bakıyoruz. O yüzden arkadaşlarımızla ince eleyip sıkı dokuyoruz belediye başkanlık meselesinde alacağımız tutumu ama Artvin’in bütün ilçelerinde il genel meclis adaylarına kendi adaylarımızla gireceğiz ve bu konuda kararımız var ve Sol partiyi il genel meclislerinde alabildiği en çok oyla taçlandırmak ve aynı zamanda il genel meclislerine de girmeyi hedefliyoruz."


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

18.6° / 11.7°

Çay Üreticilerinin Geleceğe Yönelik Kaygıları Giderilmelidir

İl Başkanı Hikmet Ayar’dan 19 Mayıs Mesajı

Ocaklı: Derepazarı çay fabrikasını nerede yapacaksınız?

TÜİK Verileri, Bakan Yumaklı'yi Yalanlıyor

KARAL: AÇIKLANAN ÇAY ALIM FİYATI 205 BİN ÇAY ÜRETİCİMİZ İÇİN BÜYÜK BİR HAYAL KIRIKLIĞI

Çolak: Açıklanan Çay Fiyatı ile Vatandaşın Sofrasından 1 Ekmek Daha Eksilmiştir

HÜKÜMETİN ORTAĞI MHP AÇIKLANAN ÇAY FİYATINA TEPKİ GÖSTERDİ: ÇAY OYUNCAK DEĞİL YANLIŞ DÜZELTİLSİN

RİZELİ MAĞDUR EDİLMİŞTİR. ÇAY FİYATI ERİMEYE DEVAM EDİYOR

Deniz'den Çay Fiyatına Sert Tepki: İstifaya Davet Etti!

Hasan Karal Açıklanan Çay Fiyatına böyle tepki gösterdi

AÇIKLANAN YAŞ ÇAY FŞYATINI KABUL ETMİYORUZ

Memleket Partisi Rize İl Başkanından açıklan çay taban fiyata tepki

Ocaklı: Fadume Yengenin size selamı var; “Geçinemiyorum” diyor

Saadet Partisi'nden 30 Haziran'da olağanüstü kongre kararı

DEVA Partili Karal: Hükümetin yanlış politikaları yüzünden kurban ibadeti, enflasyona yenik düştü

Bahçeli-Özel görüşmesi bugün TBMM'de

Özgür Özel Trabzon’a geliyor!

Karal: “27 ülkenin toplamından fazla olan enflasyon, liyakatsizliğin, gösteriş ve şatafatın, hukuktan uzaklaşma sonucu"

İl başkanı Azaklı: “Yok Öyle Bir Şey”

CHP’li başkanlardan ortak açıklama: Çay fiyatı en az 25 TL olmalı!