meritking giriş meritking kingroyal giriş bonus veren siteler casino siteleri

Fındık İhracatında Büyük Artış: Yeni Pazarlar Hedefleniyor

Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği (DKİB) Fındık ve Mamulleri Sektör Komitesi Başkanı Mehmet Cirav, 2024 yılına fındık ihracatında önemli bir artışla başlandığını belirtti.

Fındık İhracatında Büyük Artış: Yeni Pazarlar Hedefleniyor

Ocak ayında gerçekleşen fındık ihracatının, miktar bazında %18, değer bazında ise %46 oranında arttığı açıklandı.

Ocak ayında 26.916 ton fındık ihracatının gerçekleştiği ve bunun karşılığında 206 milyon 553 bin 327 dolarlık gelir elde edildiği bildirildi. Başkan Cirav, bu artışın sektör için olumlu bir başlangıç olduğunu ve ihracatçıların yıl sonunda da benzer bir artış trendi yakalamasını umduklarını söyledi.

Ancak, Cirav aynı zamanda sektörün karşılaştığı zorluklara da dikkat çekti. Yüksek maliyetler, finansman sıkıntıları ve Avrupa Birliği pazarındaki yavaş toparlanma gibi faktörlerin endişe yarattığını belirtti. Bununla birlikte, yeni pazarlara yönelme ve özellikle Uzakdoğu pazarlarına odaklanma stratejileriyle ihracatı artırmaya çalışacaklarını vurguladı.

Cirav, "İhracatçılarımızın yaşadığı zorlukların farkındayız ve bu zorluklarla mücadele etmek için elimizden geleni yapacağız. Yeni pazarlar keşfetmek ve mevcut pazarlardaki payımızı artırmak için yoğun çaba sarf edeceğiz" dedi.

Öte yandan, fındık sektöründe yaşanan bu olumlu gelişmeler, Türkiye'nin ekonomik büyümesine de olumlu katkı sağlayabilir.


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ
1

Tunca Eski Belediye Başkanı Aytemiz öldürüldü!

2

Arhavi Belediyesi: Rögar Kapakları ve Mazgallar Tedbir Amaçlı Kaldırılıyor ve Kontroller Devam Ediyor

3

Horasan Belediyesi Kazım Karabekir Mahallesi'nde Asfalt Öncesi Zemin Hazırlığı Çalışmalarını Sürdürüyor

4

Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nden Anlamlı Etkinlik: Atatürk'ün Sevdiği Şarkılar

5

Unutulmaz Bir Karanlık Gün: Madımak Katliamı