Artvin İl Sağlık Müdürü Yunuz Arslan, İstanbul’daki İl Sağlık Müdürleri Toplantısına Katıldı
Artvin İl Sağlık Müdürü Yunuz Arslan, İstanbul’da düzenlenen İl Sağlık Müdürleri Toplantısına katıldı.
Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’nde, Kemal Memişoğlu başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürlüğü organizasyonuyla 81 ilin İl Sağlık Müdürü ve birim amirleri katıldı.
Sağlık Sisteminin Kapasitesi ve Stratejik Hedefler Ele Alındı
Toplantıda, Bakanlığın sağlık hizmetleri organizasyonu, illerde yürütülen çalışmalar ve sahadaki güncel durum kapsamlı biçimde değerlendirildi. Mevcut sağlık sisteminin kapasitesi ele alınırken, önümüzdeki döneme ilişkin stratejik hedefler ve öncelikli çalışmalar istişare edildi.
Öncelikler: Koruyucu Sağlık ve Birinci Basamak Hizmetleri
Toplantıda özellikle koruyucu sağlık hizmetlerinin güçlendirilmesi, birinci basamak sağlık hizmetlerinin daha etkin kullanılması ve sağlık hizmetlerinde verimliliğin artırılması konuları öne çıktı. Katılımcılar, sahadaki koordinasyonu güçlendirecek adımlar ve vatandaşlara daha erişilebilir, kaliteli ve sürdürülebilir hizmet sunma yollarını detaylı biçimde ele aldı.
Toplantı, katılımcılarla çekilen hatıra fotoğrafının ardından sona erdi.
Haber Kaynak
HABER MERKEZİ
Bünyamin Ağbal’dan Anadolu’nun İzlerini Taşıyan Sergi


