meritking giriş meritking kingroyal giriş bonus veren siteler casino siteleri

"Artvin'de Metalik Madencilik Faaliyetleri Tartışıldı: Doğal Varlıklara ve Yaşama Etkileri Masaya Yatırıldı"

Artvin'de Metalik Madencilik Faaliyetlerinin Çevresel Etkileri Tartışıldı: Doğal Varlıklar ve Yaşam Masaya Yatırıldı

Artvin'in doğal güzellikleriyle ünlü ilçelerinde, metalik madencilik faaliyetlerinin doğal yaşam ve çevre üzerindeki etkileri, Ahmet Hamdi Tanpınar Kültür Merkezi'nde düzenlenen bir panelde ele alındı. Panele katılan Belediye Başkanları, Milletvekilleri, STK temsilcileri ve Artvin halkı, madencilik faaliyetlerinin bölgeye olan etkilerini değerlendirdi.

Ercan Orhan, Ahmet Hamdi Tanpınar Kültür Merkezi'nde gerçekleşen panele Yeşil Artvin Derneği ve TEMA Vakfı'nın katkılarıyla katıldı. Panelde, IV. Grup metalik madencilik faaliyetlerinin (altın, gümüş, bakır) doğal varlıklara ve yaşama etkileri masaya yatırıldı. Moderatörlüğünü Av. Bedrettin Kalın'ın yaptığı panelde çeşitli sunumlar gerçekleştirildi.

TEMA Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Ataç ve Yeşil Artvin Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Nur Neşe Karahan'ın açılış konuşmalarının ardından, çeşitli konuşmacılar görüşlerini sundu. KTÜ Orman Fakültesi'nden Doç. Dr. Oğuz Kurdoğlu, madencilik sorununa doğa koruma ve turizm açısından bakış açısını dile getirdi.

Maden Mühendisi Mehmet Torun, "Sömürge madenciliği" konusunu ele alırken, Murat Dağı Yok Olmasın Platformu Sözcüsü Funda Öz Akcura, "Altın madenciliğinin ekolojik, ekonomik ve halk sağlığı üzerine etkileri" hakkında bilgi verdi. Fatsa Doğa ve Çevre Derneği'nden Prof. Dr. Mehmet Aydın ise "Altın Madenciliğinde Çevresel Kirlilik: Fatsa Örneği" üzerine sunum gerçekleştirdi.


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ
1

Taner Ekmekçi'den Sosyal Medya Günü Mesajı: Toplumsal Değişim için Pozitif Kullanım Çağrısı

2

Erzurum'da DeneYap Teknoloji Atölyeleri: Gençlerin Teknoloji Yetenekleri Sınanacak

3

Emir Saltuk Kümbeti ve Üç Kümbetler: Erzurum'un Tarihî Değerlerine Yeni Bir Bakış

4

Bayburt'ta Yeni Turizm Cazibesi: Aslandağı'nda Açılan Ekoturizm Tesisi İlk Bakışta

5

Akçaabat'ta Hami Mandıralı Rüzgarı Esti