meritking giriş meritking kingroyal giriş bonus veren siteler casino siteleri

ARTVİN'DE, ÖTV ZAMMINA TEPKİ!

Artvin Şoförler Birliği Yönetim Kurulu üyesi Remzi Yıldız, akaryakıttaki ÖTV zammına; “Biz geçen yıl sekizinci ayda zam aldık.

KARADENİZ 19.07.2023 12:25:00 0
ARTVİN

7-8 defa akaryakıta zam geldi ve en son 6 liralık zamla beraber 34, 50 lira ulaşmış durumda. Bugün bir toplu taşıma aracımız günlük aşağı yukarı 1000 lira akaryakıt yakıyor ve bunun sefer sayısı 6-7’ye denk geliyor. Zaten bir günlük kazancı da bin 600 lira civarında ve buradan da akaryakıtını nasıl karşılayacak, şoför maaşını nasıl karşılayacak ve esnaflık mesleğini de bu koşullarda nasıl idame ettirecek ve artık bu faaliyetini yürütemez hale düşmüş durumda” tepkisini gösterdi.

Akaryakıtta ÖTV'ye gelen artışla birlikte mazota ve benzine gelen zamlar Artvin esnafını zor durumda bıraktı. Artvin Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nda ilçe esnaf odaları ve taşıyıcı kooperatifleri temsilcileri bir araya gelerek durum değerlendirilmesi yaptı. Artvin’de ticari faaliyet sürdüren esnaf temsilcileri bir araya gelerek önerilerini Ankara’ya taşımayı panlıyor.

"ULAŞIM SEKTÖRÜNDE FAALİYET GÖSTEREN ESNAF FAALİYETİNİ SÜRDÜREMEZ HALE GELDİ"

Artvin Şoförler Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Remzi Yıldız şunları söyledi:

"Bugün ulaşım sektöründe faaliyet göstermekte olan bütün esnaflarımız son bir yıldır olumsuz koşullarda çalışmalarını yürütmekteler. Şöyle ki; biz geçen yıl sekizinci ayda zam aldık ama bu zaman içinde 7-8 defa akaryakıta zam geldi ve en sonda akaryakıta gelen 6 liralık zamla beraber 34, 50 lira ulaşmış durumda. Bugün bir toplu taşıma aracımız günlük aşağı yukarı ortalama bin lira akaryakıt yakıyor ve bunun sefer sayısı 6-7’ye denk geliyor. Zaten bir günlük kazancı da bin 600 lira civarında ve buradan da akaryakıtını nasıl karşılayacak, şoför maaşını nasıl karşılayacak ve esnaflık mesleğini de bu koşullarda nasıl idame ettirecek ve artık bu faaliyetini yürütemez hale düşmüş durumda. Taşımacılık sektörü, ulaşım sektöründeki gerek toplu taşıma, gerek öğrenci servisleri, gerekse ilçelere çalışan minibüsçü arkadaşlar çok zor durumda. Arkadaşlar sayın başkan bu konularla ilgileniyor ancak burada sürekli  zam, zam ve nereye kadar ya biz vatandaşı da düşünmemiz lazım ki vatandaşa da kolay değil, esnafa da kolay değil. Ancak vatandaşı da düşünen ve aynı zamanda esnafı da koruyan bir adım atılması gerekiyor."

"AKARYAKITA GELEN ZAM, GIDADAN, LOJİSTİĞE VE TÜM SÖKTERE YANSIYACAKTIR"

Artvin Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birlik Başkanı Şeref Öngüner ise şunları söyledi:

“Az önce ilçelerimizin kıymetli oda başkanları, yöneticilerimiz, kooperatif başkanlarımız ve odalarımızın yöneticileriyle bir araya geldik. Son zamanlardaki akaryakıt artışlarından dolayı şoför esnafımızın ve vatandaşımızın olumsuz yönde tepkisi var. Bu tepkiyle ilgili ne yapabiliriz ve önlemlerimiz ne olabilir, ne gibi önerilerimiz olabilir diye bir toplantı gerçekleştirdik ve ben de toplantıdan çıkan kararları sizlere aktarmak istiyorum. Öncelikle akaryakıta gelen zam demek, gıda ürünlerinden tutun bütün lojistik, taşımacılık ve tüm sektöre fiyat olarak yansıyacaktır. Bizim devletimize ve hükümetimize önerilerimiz olacak ki önerilerimiz şunlardır. Ticari araçlarda ÖTV farkının alınmamasıdır ve motorlu taşıtlar vergisindeki ek verginin alınmaması halinde fiyatların biraz daha aşağı düşmesi demektir. Biz bu gün bir araya geldik ve yarın Türkiye Şoförler federasyonu ve Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonlarında toplantıya katılacağız ve bizim buradaki toplantı sonrasındaki önerilerimizi orada sunacağız. İlimizde şartlar oldukça zor ve nüfusumuz ortada ve bizlerde bu şartlarda yaşamaya çalışıyoruz. Bu şehirde esnaflık yapmakta zor ticaret yapmakta zor. Akaryakıtın 34 liraya dayanması demek, ilimizde vatandaşında çok büyük sıkıntıya düşmesi demektir.”


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ
Anahtar Kelimeler: ARTVİN' ZAMMINA TEPKİ!

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

27.1° / 20°

Erdoğan'dan Çay Üreticilerini ilgilendiren mesaj

DEVA Partili Karal’dan, Ak Parti’de seçimin faturasının il başkanlarına kesilmesine tepki

Rize Belediye Başkanı Metin, Fındıklı Belediye Başkanı Çervatoğlu’nu Ziyaret Etti

Rezerv Alan Yasası Mağdurları Ümit Özdağ'ı Ziyaret Etti

CHP İl Başkanı Saltuk Deniz'den Sert Kınama: Atatürk Afişine Yapılan Saldırı Kabul Edilemez

AK Parti'de 7 il başkanı değişti

Karal, Çayeli’nde Muhtarlarla bir araya geldi

Erzurum'da AK Parti Belediye Mevzuat Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

İYİ Parti'den yurtdışı harçlarına karşı hamle: Milletvekili Zorlu, kanun teklifini TBMM'ye sundu

Özgür Özel: Normalleşme başlayacaksa kayyum siyasetinin terk edilmesiyle başlamalı

YRP Genel Başkan Yardımcısı Cemil ÇOLAK Mağdur Belediye Çalışanlarının Yanında

İYİ Parti’de toplu istifa! 40 kişi CHP’ye geçti

EURO 2024'ün en değerli takımı belli oldu! Türkiye kaçıncı sırada?

AK Parti Erzurum İl Başkanı Av. İbrahim Küçükoğlu’ndan Daraltılmış İl Başkanları Toplantısı Açıklaması

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz’den Ardeşen’deki Boğulma Olayı ile İlgili Mesaj

Karal: Tarımın amiral gemisini de batırdılar

DEM Partili vekillerden Saraçhane'deki surlara kayyum ve 1 Mayıs pankartı

AK Parti'de değişim Trabzon'da sürebilir: Mumcu'nun yerine iki aday

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz "Mayıs Ayı Yaş Çay Alım Bedelleri Kurban Bayramı'ndan önce ödensin

Ocaklı: Otizmli öğrencilere evde eğitim hizmeti verilsin