Artvin’den Trabzon’a 20 Bin Hasta Sevki TBMM Gündeminde: CHP’li Bayraktutan Tepkili

CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda Artvin’in sağlık altyapısındaki eksiklikleri gündeme taşıdı.

KARADENİZ 19.02.2026 11:03:00 0
Artvin’den Trabzon’a 20 Bin Hasta Sevki TBMM Gündeminde: CHP’li Bayraktutan Tepkili

Bayraktutan, bir yılda Artvin’den Trabzon’a 20 bin resmi hasta sevki yapıldığını açıkladı ve yol koşulları ile doktor eksikliğine dikkat çekti.

“20 Bin Sevk Yapıldı”

Genel Kurul konuşmasında resmi verilere işaret eden Bayraktutan, sevklerin yalnızca 112 acil çağrıları üzerinden gerçekleştiğini belirtti. Milletvekili, bu sayının dışında hastaların kendi araçlarıyla veya toplu taşıma ile gidişlerinin de olduğunu vurguladı:

“Düşünebiliyor musunuz, Artvin'den Trabzon'a 20 bin sevk var değerli arkadaşlarım? Bu sevklerin içerisindekiler sadece resmi makamların, 112 üzerinden gidenler. Bunun dışında kendi araçlarıyla gidip, otobüsleriyle gidip o yollarda ölenler var.”

Doktor Eksikliği ve Uzman Açığı

Bayraktutan, 170 bin nüfuslu Artvin’de yalnızca bir kardiyolog bulunduğunu ve nefroloji ile gastroenteroloji gibi kritik bölümlerin hiç olmadığını söyledi. Uzman doktor eksikliği nedeniyle hastaların Trabzon başta olmak üzere çevre illere sevk edildiğini belirtti.

“Bir ambulansın arkasından giderken ‘fren lambası yanmasın’ diye dua ediyoruz. Çünkü o lamba yanarsa, bilin ki içindeki hasta hayatını kaybetmiştir.”

Sevk Politikası Eleştirisi

Milletvekili, bazı hastaların Arhavi’den Rize’ye sadece 30 dakikalık mesafede olmalarına rağmen, uzun ve tehlikeli Artvin yollarına sevk edildiğini belirtti. Bayraktutan, bu durumun hastalar için ciddi zaman kaybına ve risk artışına yol açtığını ifade etti.

Artvinli hastaların yalnızca Trabzon’a değil; Niğde, Samsun ve Erzurum gibi illere de sevk edildiğini aktaran Bayraktutan, merkezi idareye çağrıda bulunarak şunları söyledi:

“Artvin'in çocukları Artvin'in yollarında ölüyorlar. Yazık ya, 2026 Türkiye'sinde bunu Artvinli hak etmiyor.”

Bayraktutan’ın açıklamaları, Doğu Karadeniz’deki sağlık altyapısı yetersizliğine dikkat çekerken, özellikle acil hasta sevklerinde yaşanan riskleri gözler önüne serdi.

Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Haber Kaynak

HABER MERKEZİ

Perşembe 9.8 ° / 4.6 °
Cuma 11.6 ° / 3.1 °
Cumartesi 13.4 ° / 6.7 °