Doğa cennetinin yolu ızdırap dolu!
Muhteşem doğası masal diyarlarını andıran Karagöl-Sahara Milli Parkı yol standartlarının düşük olması nedeniyle doğal güzelliğinden değil kötü yollarından söz ettiriyor.
İlçe merkezine 25 kilometre uzaklıkta bulunan ve kuş bakışı görüntüsü kalbi andıran Karagöl, şehirden uzak doğayla iç içe zaman geçirmek isteyen turistlerin ilgisini çekse de her gelen ziyaretçi konforsuz seyahatten şikayetçi oluyor.
Karagöl- Sahara Milli Parkı’nın işletmeciliğini yapan Yüksel Özgen, kendilerine gelen en önemli şikâyetin yol konusunda yaşandığını söyledi.
2017 yılından beri işletmeciliğini yaptığı Karagöl’ün çevre temizliğine önem gösterdiğini dile getiren Özgen, yolların daha kaliteli yapılması durumunda tüm şikâyetlerin ortadan kalkacağını aktardı.
Yolun yapılması durumunda geriye kalan hizmetleri eksiksiz kendilerinin yaptığını dile getiren Özgen, “Biz gerekli düzenlemeleri, hijyeni, çöpüne kadar bu alandaki tüm çalışmalarımızı yürütüyoruz. Buraya gelen insanlar en çok yolların bozuk ve daracık olduğu konusunda şikâyetler oluyor. Çevreyi temiz tutuyoruz. Gelen insanlar bu temizliği görünce memnuniyetlerini dile getiriyorlar. Daha önce gölün etrafı temiz değildi biz buraya gelince tuvaletinden tüm çevresine kadar hepsiyle ilgileniyoruz. İnsanların geçmişten gelen bir alışkanlığı vardı herkes aracını gölün kıyısına çekip burada zaman geçirmek istiyordu. Görüntü kirliliği oluşturduğu için bunu kaldırdık. Yaşlı veya engellilere bu konuda tolerans gösteriyoruz fakat diğer misafirlere bunu yapmıyoruz. Arabası ile göl etrafına geçmek isteyen oluyor ama buna kim olursa olsun müsaade etmiyoruz. Biz buranın hijyen tutulmasını, çevreye zarar verilmemesini gelen misafirlerimizden talep ediyoruz. Yolumuz yapılırsa biz geriye kalan kısmı hallederiz.” dedi.
Bu sezon Karagöl’de hareketliliğin düşük olduğunu aktaran Özgen, “Bir hareket olabileceği umudu içerisindeydik. Bunu sadece bayramda yaşadık diğer zamanlar sakin geçiyor. Beklentilerin altında. Biz de bunu ekonomik şartlara bağlıyoruz. Gidiş geliş yakıt ücreti olsun yeme içmesi olsun insanlara pahalı geliyor. Biz buraya 11 lira giriş ücreti talep ediyorduk devletimiz bunu 40 liraya kadar çıkardı. İnsanlar buraya gelip yemek yemek istediği zaman fiyatlara bakıyor. Her kalem ürüne yapılan zamlardan dolayı biz de fiyat güncellemesi yaptığımız zaman insanlar için de ulaşılmaz oluyor bazı şeyler. Sadece bir çay veya kahve içip geri dönüyorlar.” diye konuştu.