meritking giriş meritking kingroyal giriş bonus veren siteler casino siteleri

Atatürk Neden Öldü? Atatürk Nerede, Saat Kaçta Öldü? Atatürk Yaşasaydı Kaç Yaşında Olurdu?

10 Kasım tarihinin gelişiyle Atatürk’ün hayatı araştırılmaya başladı. 10 Kasım 1938’de ebediyete intikal eden Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk yaşasaydı kaç yaşında olurdu merak edildi.

GÜNCEL 10.11.2023 08:51:00 0
Atatürk Neden Öldü? Atatürk Nerede, Saat Kaçta Öldü? Atatürk Yaşasaydı Kaç Yaşında Olurdu?

Türk halkının Atası Mustafa Kemal Atatürk ölüm yıldönümünde anıldı. 10 Kasım tarihinin gelişiyle ebediyete intikal eden Atamız bir kez daha anıldı. 10 Kasım tarihinin detayını bilmeyen vatandaşlar Atatürk nerede öldü, Atatürk neden öldü, Atatürk öleli kaç sene oldu, Atatürk ölüm yıldönümü, Atatürk hangi gün öldü, Mustafa Kemal Atatürk kaç yaşında öldü, Atatürk yaşasaydı kaç yaşında olurdu, Atatürk saat kaçta öldü sorularına yanıt aradı. Bir milletin kurtarıcısı olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk hastalık ve ölüm bilgileri haberimizde..

ATATÜRK SAAT KAÇTA, NEREDE ÖLDÜ?

1991 Selanik doğumlu olan Mustafa Kemal Atatürk, 10 Kasım 1938’de Dolmabahçe Sarayı’nda hayata gözlerini kapadı. 10 Kasım 1938’de saat 0.905’te vefat eden Atatürk’ün ardından hayat durdu. Bu zaman, Türkiye’de her yıl Atatürk’ü anma etkinliklerinde önemli bir an olarak kabul edilir ve ülke genelinde saygı duruşunda bulunulur. Henüz 57 yaşında iken ebediyete intikal eden Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk yaşasaydı bugün 142 yaşında olacaktı.

ATATÜRK NEDEN ÖLDÜ?

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Atatürk’ün 1938 yılının başlarında iştahsızlık ve halsizlik şikayetleri başladı. Vücudunun çeşitli yerlerinde kaşıntılar meydana geldi. Burun kanamaları güçlükle durdurulabiliyordu. Bu kaşıntıların Çankaya Köşkü’ndeki karıncalardan meydana geldiği öne sürüldü ve köşk ilaçlandı. Atatürk de özel bir kür tedavisi için Yalova Termal’e gönderildi. Termal Otel’de, 22 Ocak 1938 günü Atatürk’ü muayene eden Dr. Nihat Reşat Belger, karaciğer rahatsızlığından kuşkulandı. Atatürk’e siroz teşhisi konuldu. Doktor diyet yapmasını söyledi. Ancak doktorların bütün itirazlarına rağmen 1 Şubat 1938’de tedaviyi yarıda bırakarak Bursa’ya gitti. Atatürk o günlerde Hatay Sorunu yüzünden hastalığının dışarıda duyulmasının iyi olmayacağını düşündü. Türk doktorların kapsamlı bir muayene yapmasını kabul etti. Çankaya Köşkü’nde Atatürk’e bir konsültasyon yapıldı ve siroz hastalığı teşhisi resmileşti. Atatürk’ün kesinlikle alkol almaması gerektiğini söylediler. 10 Kasım 1938’de Dolmabahçe Sarayı’nda hayatını kaybetti.


MUSTAFA KEMAL ATATÜRK ÖNEMİ

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanı olan Mustafa Kemal Atatürk, modern Türkiye’nin şekillenmesinde merkezi bir figürdür. Onun hayatı ve başarıları, Türkiye’nin tarihinde dönüştürücü bir rol oynar. 1881’de Selanik’te doğan Atatürk’ün babası Ali Rıza Efendi, annesi Zübeyde Hanım’dır. Selanik Askeri Rüştiyesi, Manastır Askeri İdadisi ve İstanbul’daki Harp Akademisi’nde eğitim alan Atatürk, Balkan Savaşları sırasında Osmanlı ordusunda görev aldı. I. Dünya Savaşı sırasında, 1915’te Çanakkale’de Anzak kuvvetlerine karşı başarılı bir savunma yaptı. Bu onun ulusal bir kahraman olarak ün kazanmasını sağladı. 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkarak Türk Kurtuluş Savaşı’nı başlattı. 23 Nisan 1920’de Ankara’da Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni açtı. Yunan işgaline ve İtilaf Devletlerinin Sevr Antlaşması’yla getirilmek istenen şartlara karşı savaştı. 1923’te Lozan Antlaşması imzalandı, Türkiye’nin egemenliğini uluslararası alanda tanıttı. 29 Ekim 1923’te Türkiye Cumhuriyeti ilan edildi ve Atatürk ilk Cumhurbaşkanı oldu.


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

23.5° / 19.5°

DEVA Partili Karal’dan, Ak Parti’de seçimin faturasının il başkanlarına kesilmesine tepki

Rize Belediye Başkanı Metin, Fındıklı Belediye Başkanı Çervatoğlu’nu Ziyaret Etti

Rezerv Alan Yasası Mağdurları Ümit Özdağ'ı Ziyaret Etti

CHP İl Başkanı Saltuk Deniz'den Sert Kınama: Atatürk Afişine Yapılan Saldırı Kabul Edilemez

AK Parti'de 7 il başkanı değişti

Karal, Çayeli’nde Muhtarlarla bir araya geldi

Erzurum'da AK Parti Belediye Mevzuat Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

İYİ Parti'den yurtdışı harçlarına karşı hamle: Milletvekili Zorlu, kanun teklifini TBMM'ye sundu

Özgür Özel: Normalleşme başlayacaksa kayyum siyasetinin terk edilmesiyle başlamalı

YRP Genel Başkan Yardımcısı Cemil ÇOLAK Mağdur Belediye Çalışanlarının Yanında

İYİ Parti’de toplu istifa! 40 kişi CHP’ye geçti

EURO 2024'ün en değerli takımı belli oldu! Türkiye kaçıncı sırada?

AK Parti Erzurum İl Başkanı Av. İbrahim Küçükoğlu’ndan Daraltılmış İl Başkanları Toplantısı Açıklaması

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz’den Ardeşen’deki Boğulma Olayı ile İlgili Mesaj

Karal: Tarımın amiral gemisini de batırdılar

DEM Partili vekillerden Saraçhane'deki surlara kayyum ve 1 Mayıs pankartı

AK Parti'de değişim Trabzon'da sürebilir: Mumcu'nun yerine iki aday

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz "Mayıs Ayı Yaş Çay Alım Bedelleri Kurban Bayramı'ndan önce ödensin

Ocaklı: Otizmli öğrencilere evde eğitim hizmeti verilsin

Oltu Belediyesi Zabıta Ekiplerinden Ekmek Fırınına Denetim