Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından 8-12 Şubat 2025 tarihleri arasında Erzurum'da düzenlenen Üniversiteler Kış Spor Oyunları Buz Hokeyi Türkiye Şampiyonası, büyük bir heyecana sahne oldu. Atatürk Üniversitesi, erkekler kategorisinde Türkiye şampiyonu olurken, kadınlar kategorisinde ise ikinci olarak önemli bir başarıya imza attı.
Müsabakalar, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu, Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Başkanı ve Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mutlu Türkmen ile Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak'ın da katılımıyla 3000 kişilik Buz Hokeyi Salonunda gerçekleştirildi. Çekişmeli geçen karşılaşmalar, sporcuların üstün performanslarıyla izleyenlere unutulmaz anlar yaşattı.
Erkekler final maçında Atatürk Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi'ni 6-4'lük skorla yenerek Türkiye şampiyonu oldu. Kadınlar finalinde ise Atatürk Üniversitesi, Erzurum Teknik Üniversitesi'ne 2-1 yenilerek Türkiye ikincisi oldu.
Turnuvanın ardından bir değerlendirme yapan Rektör Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu, Atatürk Üniversitesinin akademik başarılarının yanı sıra sporda da öncü bir rol üstlendiğini belirterek, "Öğrencilerimizin gösterdiği üstün performans bizleri gururlandırdı. Bu başarı, üniversitemizin spora verdiği desteğin bir göstergesidir. Emeği geçen tüm sporcularımızı ve teknik ekibi kutluyorum" dedi.
Atatürk Üniversitesi, elde ettiği bu önemli başarılarla Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından düzenlenen organizasyonlarda adından söz ettirmeye devam ediyor.