Tarih: 28.01.2023 10:55

Ay Ay Bebek Gelişimi! 3 Aylık Bebek Gelişimi...

Facebook Twitter Linked-in

3 Aylık Bebek Gelişim Tablosu

“3 aylık bebek kaç kilo olmalı?”, “3 aylık bebek boyu ne kadar uzamalı?” gibi sorularının cevabı aşağıdaki tabloda mevcut!

  Kız (ortalama) Erkek (ortalama)
3 aylık bebek kilosu 5,5 kg 6 kg
3 aylık bebek boyu 59 cm 61 cm
3 aylık bebek baş çevresi 39,5 cm 40,5 cm

3 Aylık Bebeğin Duyusal Gelişimi

3 Aylık Bebeğin Görme Yetisi

Bebeğinin görme yeteneği büyük bir hızla gelişiyor. “3 aylık bebek nasıl görür?” diye soruyorsan, sen dünyayı nasıl görüyorsan birkaç ay sonra o da öyle görmeye başlayacak diyebiliriz.

3 Aylık Bebeğin İşitme Yetisi

Bebeğinin işitme yetisi iyice gelişti. Artık tanıdığı seslere karşı heyecanlanabilir ya da sessiz kalabilir. Tanımadığı bir ses olduğunda bir anda sesin geldiği tarafa dönüp kaynağını bulmaya çalışabilir.

3 Aylık Bebeğin Tat ve Koku Alma Yetisi

3 Aylık Bebeğin Zihinsel Gelişimi

Bebeğin bu ay içerisinde bilinçli olarak hareket etmeye başlayacak. Ellerini havaya kaldırıp inceleyecek veya oyuncaklara isteyerek uzanmaya çalışacak. Bunların hepsinin altında motor becerilerinin gelişimi, düşünme, akıl yürütme ve planlama becerileri yatıyor.

Bu süreçte bebeğinin beyninde anılar ve deneyimler yer etmeye başlar. Sürekli tekrarlanan eylemlerle bellek yolları oluşur. Örneğin ağladığında senin ilgini çekeceğini veya güldüğünde ona gülümseyerek karşılık vereceğini bilir.

3 Aylık Bebeğin Sosyal Gelişimi

3 aylık bebeğinin çıkardığı sesler ve mimikler artar. Homurdanır, çığlık atar, cıvıldar, dilini dışarı çıkarır, gülücükler atar ve bu yollarla seninle sohbet etmeye çalışır. Böyle bir durumda ona eşlik etmeye çalış. “3 aylık bebek nelerden hoşlanır?” diye soracak olursan, sana sergilediği hareketlerin karşılık bulmasına bayılır diyebiliriz.

Artık seni ve babasını gayet iyi tanır, yabancı korkusu da henüz yoktur. Ama birkaç ay sonra senden ayrılmak istemeyebilir ve yabancılara sevimlilik yapmayabilir, aklında olsun.

Bu ayda bebeğin yalnızca ihtiyacını ya da duygusunu dile getirmek için değil, ilgi çekmek için de ağlayabilir. “3 aylık bebek neden ağlar?” diye merak içindeysen, sebeplerinden birinin ilgi görmek olduğunu sakın unutma!

3 Aylık Bebek Neler Yapar?

3. Ayın Sonunda Bebeğin Neler Yapabilir?

Zaman ilerledikçe bebeğinin neler yapabileceğine dair listemiz değişiyor!

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —