Azrail’e Kafa Tutan Bitki!

Hava sıcaklıklarının hızla artmasıyla birlikte birçok hastalık etkisini göstermeye başladı. Özellikle bir soğuk bir sıcak havalar ile birlikte grip, alerji ve salgın hastalıklar hızla yayılmaya başladı.

SAĞLIK 30.07.2023 14:55:00 0
Azrail’e Kafa Tutan Bitki!

El Nino hava sitemi ile birlikte hava sıcaklıkları hızla artmaya başladı. Sıcak hava dalgası grip, salgın hastalık ve alerji gibi hastalıkları tetiklerken birçok kişi bu hastalıklardan korunmak için doğal çözümleri araştırmaya başladı. Uzun ve sağlıklı bir yaşam için mutlaka bu bitkiyi tüketmeniz gerekmektedir. Manyok bitkisi ile birlikte vücudunuz baştan aşağı yenilenecek. Azrail’e kafa tutan bitki! Bu bitki ömrü lastik gibi uzatıyor. Bunu yiyin bir daha doktor yüzü görmeyeceksiniz. İşte manyok bitkisinin saymakla bitmek bilmeyen faydaları…

BU BİTKİYİ YİYEN DOKTOR YÜZÜ GÖRMÜYOR

Günümüzün en büyük sorunu düşük bağışıklık sistemi ve sık sık hastalanma. Eğer sizde bu tür sorunları yaşıyorsanız mutlaka bu bitkiyi tüketmelisiniz. Uzmanlar tarafından önerilen manyok bitkisinin faydalarını öğrenince bir daha mutfağınızdan eksik etmeyeceksiniz. Tam bir şifa deposu olan bu bitki vücutta hastalık bırakmıyor. Patatese benzeyen bu bitki bağışıklık sitemini baştan aşağı yeniliyor ve tüm cildi yeniliyor.

MANYOK BİTKİSİNİN FAYDALARI NELER?

1- STRESE KARŞI VÜCUDUN YAŞLANMASINI ÖNLER

Manyok kökü, oksidatif stresi ve hücrelere zarar vermesini önlemek için serbest radikalleri nötralize eden faydalı bileşikler olan antioksidanlar açısından yüksektir. Araştırma, antioksidanların genel sağlıkta merkezi bir rol oynadığını ve kanser, diyabet ve kalp hastalığı gibi birçok kronik hastalığa karşı koruyucu olabileceğini düşündürmektedir.

Manyok kökü aynı zamanda, oksidatif stresi en aza indirmeye yardımcı olabilecek iki mikrobesin olan C vitamini ve manganez açısından da zengindir. Amerika menşeli Kanser Önleme ve Tarama Ulusal Kanser Merkezi Araştırma Merkezi tarafından yayınlanan bir çalışma, beş yıl boyunca C vitamini takviyesi sayesinde oksidatif stres ve serbest radikal oluşumunun önemli ölçüde azaldığı gözlemlenmitir. İtalya’dan yapılan bir başka in vitro çalışmada manganezin, serbest radikalleri temizlemede ve oksidatif stresi önlemede diğer bazı besinlerden önemli ölçüde daha etkili olduğunu bulmuştur.

2- CİLDİ BAŞTAN AŞAĞI YENİLER

Manyok kökü, birçok doğal cilt bakım ürünlerinde bulunan ortak bir maddedir. Manyok bitkisi, cildi soymak ve ölü deri hücrelerini çıkarmak için kullanılabilirken, kökler bal veya zeytinyağı ile karıştırılabilir ve cildi aydınlatmak için bir cilt maskesi olarak uygulanabilir.

En sevdiğiniz tariflerde manyok kökü kullanmal bile cildinizin parlamasını sağlar. Yaşlanma karşıtı özelliklere sahip olduğuna inanılan kolajen sentezinde yer alan bir besin olan C vitamini ile doludur. C vitamini, zararlı serbest radikalleri temizleyerek güneş hasarına karşı da koruyabilir ve hatta karanlık noktaların ve hiperpigmentasyonun önlenmesine yardımcı olmak için melanin üretimini baskıladığı gösterilmiştir.

3- BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ DESTEKLER

Şüphesiz, güçlü bir bağışıklık sistemini sürdürmenin genel sağlığın anahtarıdır. Bağışıklık sisteminiz, yabancı istilacıları önlemek ve hastalıklara ve enfeksiyonlara karşı korunmak için zararlı bakterileri, virüsleri ve mantarları vücudun dışında tutmaktan sorumludur.

Yararlı antioksidanlar ve C vitamini ile dolu olan manyok bitkisini diyetinize ekleyerek bağışıklık sisteminize sağlıklı bir destek vermenin basit bir yoldur. Aslında, Annals of Nutrition & Metabolism dergisinde yayınlanan bir çalışmada, yeterli C vitamini almanın semptomları azalttığını ve soğuk algınlığı gibi solunum yolu enfeksiyonlarının süresini kısalttığını gösterdi. Ayrıca pnömoni, sıtma ve diyare enfeksiyonları gibi durumların sonuçlarını iyileştirdiği gösterilmiştir. Antioksidanlar, bağışıklık sistemindeki hücrelere zarar vermemek için serbest radikallerle savaşmaya ve oksidatif strese karşı korunmaya yardımcı olur.


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ
Anahtar Kelimeler: Azrail’ Tutan Bitki!

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

18.4° / 12.2°

Ocaklı: Derepazarı çay fabrikasını nerede yapacaksınız?

TÜİK Verileri, Bakan Yumaklı'yi Yalanlıyor

KARAL: AÇIKLANAN ÇAY ALIM FİYATI 205 BİN ÇAY ÜRETİCİMİZ İÇİN BÜYÜK BİR HAYAL KIRIKLIĞI

Çolak: Açıklanan Çay Fiyatı ile Vatandaşın Sofrasından 1 Ekmek Daha Eksilmiştir

HÜKÜMETİN ORTAĞI MHP AÇIKLANAN ÇAY FİYATINA TEPKİ GÖSTERDİ: ÇAY OYUNCAK DEĞİL YANLIŞ DÜZELTİLSİN

RİZELİ MAĞDUR EDİLMİŞTİR. ÇAY FİYATI ERİMEYE DEVAM EDİYOR

Deniz'den Çay Fiyatına Sert Tepki: İstifaya Davet Etti!

Hasan Karal Açıklanan Çay Fiyatına böyle tepki gösterdi

AÇIKLANAN YAŞ ÇAY FŞYATINI KABUL ETMİYORUZ

Memleket Partisi Rize İl Başkanından açıklan çay taban fiyata tepki

Ocaklı: Fadume Yengenin size selamı var; “Geçinemiyorum” diyor

Saadet Partisi'nden 30 Haziran'da olağanüstü kongre kararı

DEVA Partili Karal: Hükümetin yanlış politikaları yüzünden kurban ibadeti, enflasyona yenik düştü

Bahçeli-Özel görüşmesi bugün TBMM'de

Özgür Özel Trabzon’a geliyor!

Karal: “27 ülkenin toplamından fazla olan enflasyon, liyakatsizliğin, gösteriş ve şatafatın, hukuktan uzaklaşma sonucu"

İl başkanı Azaklı: “Yok Öyle Bir Şey”

CHP’li başkanlardan ortak açıklama: Çay fiyatı en az 25 TL olmalı!

CHP Trabzon’da Rapor hazırlıyor

Türk İş 1 Mayıs’ı Bursa’da Kutlayacak